۱۳۸۸ اردیبهشت ۳۱, پنجشنبه

اولین برنامه تبلیغی میرحسین موسوی در سیما؛جمعه اول خرداد 88 شبکه یک از ساعت 21:45 تا 22:15


مراسم قرعه‌کشی برنامه‌های مناظره و تبلیغات نامزدها در ابتدا با قرعه‌کشی رنگ‌های سبز، آبی، زرد و قرمز برای 4 کاندیدای ریاست‌جمهوری برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری یاری، عصر روز چهارشنبه مراسم قرعه‌کشی برنامه‌های مناظره و تبلیغات نامزدها هم ‌زمان با اعلام رسمی اسامی نامزدها از سوی وزارت کشور انجام شد و در این مراسم قرار بر این شد که چهار رنگ زرد، سبز، آبی و قرمز قرعه‌کشی شوند تا هر کدام به عنوان رنگ یکی از کاندیداها در جدول برنامه‌ها گذاشته شود.

در این قرعه‌کشی، رنگ نماینده دکتر محمود احمدی‌نژاد(مهدی کلهر)، «قرمز» شد.

رنگ «زرد» مربوط به برنامه‌های تبلیغاتی حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی انتخاب شد که از سوی مرتضی الویری، از گردونه قرعه‌کشی به بیرون کشیده شد.

رنگ آبی نیز به عنوان تعیین کننده برنامه تبلیغاتی دکتر محسن رضایی تعیین شد که شهرام گیل‌آبادی به عنوان نماینده این نامزد در صداوسیما حاضر بود.

از سوی مهندس موسوی، بیژن زنگنه به همراه احمد پورنجاتی حضور داشت که رنگ «سبز» را از گردونه قرعه کشی بیرون کشید.

نکته جالب این بود که رنگ سبز به عنوان نماد حامیان موسوی شناخته می‌شود و در این قرعه‌کشی نیز رنگ سبز به عنوان رنگ برنامه‌های تبلیغاتی مهندس موسوی تعیین شد.

بنا بر قرعه‌کشی انجام شده، برنامه‌های مناظره‌ها و تبلیغات مهندس میرحسین موسوی به این شرح اعلام شد:

مناظره موسوی با دیگر کاندیداها:

مناظره موسوی با احمدی‌نژاد 13 خرداد 88

مناظره موسوی با رضایی 14 خرداد 88

مناظره موسوی با کروبی 17 خرداد 88

این مناظره‌ها در 90 دقیقه از شبکه 3 سیمای جمهوری اسلامی ایران در ساعت 22:30 تا 24 روزهای اعلام شده پخش خواهد شد.

جدول پخش برنامه‌های تبلیغاتی موسوی:

اولین برنامه تبلیغی مهندس موسوی در روز جمعه اول خرداد 88 از شبکه یک سیما از ساعت 21:45 تا 22:15 پخش خواهد شد.

9 خرداد، فیلم مستند تهیه شده در 30 دقیقه، شبکه یک سیما از ساعت 21:45 تا 22:15

18 خرداد، دومین فیلم مستند در 30 دقیقه، شبکه یک سیما از ساعت 21:45 تا 22:15

همچنین آخرین روز گفت‌وگوی ویژه خبری از شبکه دوم سیما به مدت 45 دقیقه در روز 19 خرداد 88 به مصاحبه با مهندس موسوی اختصاص دارد.

شبکه 4 نیز در روز 12 خرداد برنامه‌ای 60 دقیقه‌ای با موضوع پاسخ به کارشناسان را از ساعت 18:30 تا 19:30 روی آنتن می‌برد.

شبکه خبر، 15 خرداد برنامه‌ای در قالب گفت‌وگو با مهندس موسوی از ساعت 19:30 تا 20 پخش خواهد کرد.

شبکه جام جم نیز برای ایرانیان خارج از کشور دو برنامه برای هر کاندیدا در نظر گرفته که روز 4 خرداد برنامه 60 دقیقه‌یی مهندس موسوی و روز 16 خرداد برنامه مستند تهیه شده پخش خواهد شد.

برنامه‌های رادیویی مهندس موسوی:

شبکه سراسری صدا (رادیو ایران):


*دوشنبه 4 خرداد، مستقیم با مخاطبان، 17 تا 17:45

تکرار 8:30 تا 9: 15 سه‌شنبه 5 خرداد

* 19 خرداد، بحث تخصصی، 17 تا 17:45

تکرار 20 خرداد همان ساعت

رادیو جوان:

*16 خرداد، بحث تخصصی، 16:15 تا 17

تکرار 17 خرداد، 19:15 تا 20

رادیو ورزش:

*7 خرداد، 15:30 تا 16:15

تکرار 8 خرداد 9:15 تا 10

رادیو معارف:

8 خرداد، 17:45 تا 18:30


تکرار 9 خرداد 11 تا 11:45

رادیو گفت‌وگو:

*17 خرداد، 19:45 تا 20:30

تکرار از رادیو فرهنگ، 18 خرداد 10 تا 10:45

نظرسنجی انتخاباتی: کاهش محبوبیت احمدی نژاد در استانها


آخرین نظرسنجی که توسط مراکز استانی یک سازمان دولتی در جنوب کشور برگزار شد تا کنون از کاهش محبوبیت “احمدی نژاد” و افزایش تمایل به “کروبی” و “موسوی خامنه” در میان مردم عادی شهرها و روستاهای خارج از پایتخت خبر میدهد.
یکی از کارشناسان اجرایی این نظرسنجی به خبرنگار تریبون گفت: براساس این نظرسنجی که دیروز متوقف شده است، تاکنون احمدی نژاد و کروبی بیشترین اقبال را در میان مردم عادی کسب کرده بودند با این تفاوت که آرا احمدی نژاد نسبت به نظرسنجی اسفندماه بشدت در حال پایین آمدن است.
.
پاسخهای یک سوال مهم در این نظرسنجی حاکی از تمایل دانشجویان، فرهنگیان و قشر تحصیل کرده به پیگیری اخبار کروبی است بصورتی که اخبار زیر از نظر شرکت کنندگان بترتیب بعنوان موضوعات خبری مهم مدت اخیر اعلام شده است:
۱/ اعتراضات کروبی ۲/ توزیع سیب زمینی انتخاباتی ۳/انصراف خاتمی با آمدن موسوی ۴/سفر کاندیداها به استانشان ۵/کارشکنی در سخنرانی کروبی و خاتمی
.
دو قشر کارمندان و بازاریان؛ احمدی نژاد ، کروبی و میرحسین موسوی را به ترتیب بعنوان کاندیدای محبوب خودشان اعلام کردند.
در میان افرادی که احزاب کشور را می شناختند؛ میرحسین موسوی ، احمدی نژاد ، کروبی و رضایی به ترتیب بیشترین آرا را کسب کردند.
دانشجویان و قشر تحصیلکرده؛ کروبی ، موسوی خامنه و احمدی نژاد را به ترتیب کاندیدای مورد علاقه خود اعلام کردند.

مهندس میر حسین موسوی : مخالف هر نوع تبعیض درباره زنان هستیم


ميرحسين موسوي درجمع دانشجويان دانشگاه زنجان با تاكيد بر اينكه عرصه‌ اقتصاد، سياست و فرهنگ جدا از هم نيستند، تاكيد كرد كه براي حل مشكلات عرصه فرهنگ بايد «دولت فرهنگي» داشته باشيم، نه «فرهنگ دولتي» و گفت:« فرهنگ دستوري و آمرانه نيست. وظيفه‌ دولت، بسترسازي و باز كردن فضايي است كه همه در آن بتوانند آزادانه فعاليت كنند.»

به گزارش ايسنا، ميرحسين موسوي همچنين در سخنان خود به پرسشي درباره مسائل مربوط به زبان آذري اينگونه پاسخ داد:« زبان حافظ ارزش‌ها و اسطوره‌ها و پديده‌ا‌ي زنده است كه نمي‌توان با آن آمرانه برخورد كرد. زبان تركي نيز زباني زنده است با ادبياتي وسيع است. من اعتقاد دارم بايد اصول قانون اساسي درباره‌ زبان‌ها و اقوام مختلف كشور به خوبي اجرا شود.»

موسوي گفت:« هيچ تحقيري در خواندن، نوشتن و آموزش متون تركي احساس نمي‌كنم و از آن لذت هم مي‌برم. ويژگي ما آذربايجاني‌ها اين است كه هر وقت كشور در خطري قرار گرفته، پيش از همه براي دفاع آماده شده كشور را حفظ كرده‌ايم. دغدغه و دلسوزي آذربايجاني‌ها براي كل كشور است.»

موسوي درباره برخي مشكلاتي حقوقي مربوط به زنان نيز تاكيد كرد كه هر گونه اصلاح در اين زمينه نيز بايد ازطريق قانوني صورت گيرد و گفت:« من مخالف هر نوع تبعيض درباره زنان هستم و لوايحي را در اين زمينه مطابق اختيارات به مجلس مي‌برم.

موسوي در ادامه سخنان خود به برخي مشكلات مربوط به دانشجويان اشاره كرد و با تاكيد براينكه بايد «نگاه امنيتي» نسبت به دانشگاه و دانشجو تغيير كند گفت كه از نظر او دانشگاه بايد مستقل باشد و نبايد دانشجوي ستاره‌دار يا استاد بازنشسته به دلايل سياسي داشته باشيم.

نخست وزير دوران دفاع مقدس در ادامه به پرسش يكي از دانشجويان منتقد خود كه او را مسوول انقلاب فرهنگي مي‌خواند،اينگونه پاسخ گفت:« زمان انقلاب فرهنگي من مسووليتي نداشتم و هنوز نخست وزير نشده بودم.انقلاب فرهنگي درفضاي خاص اول انقلاب به فرمان حضرت امام (ره) و ازسوي جمعي از دانشجويان انجام شد و برخي افراد نظير باهنر، شمس آل احمد و سروش و... براساس فرمان امام (ره) در كار شركت داشتند. متاسفانه سوال شما مستند نيست درحالي كه قراراست سوال يك دانشجوي فرهيخته و تحصيل‌كرده، دقيق باشد. نبايد مسائل مختلف را با هم بياميزيم و از آن براي مخدوش كردن تاريخ وسيله بسازيم.»

ميرحسين موسوي درپاسخ به سوال ديگري درباره «نشست و برخاستش» با جبهه ملي‌ها، به پرسش كننده‌اش كه پيراهن مشكي هم پوشيده بود، گفت:« نشست و برخاست من با جبهه ملي دروغ محض است، شما اينجا يك دروغ روشن را مطرح كرديد.به شما مي‌گويم امروز لباس قرمز بپوش! اما دروغ نگو.»

در ادامه يكي ديگر از دانشجويان منتقد موسوي از او درباره استعفايش‌پرسيد كه موسوي با بيان اينكه« در يزد هم همين سوال را پرسيدند، ظاهرا سوالات اين دوستان همه جا مي‌چرخد» اظهارداشت:« بارها اين را از من پرسيده‌اند، دليل طرح اين پرسش‌ها اين است كه القا كنند من در شرايطي حساس استعفا كرده‌ام و ممكن است باز هم اين كار را انجام دهم. اينها مي‌خواهند من وارد صحنه نشوم. من در سخت‌ترين دوران انقلاب افتخار خدمتگزاري داشتم و يك بار هم استعفا دادم. زماني به اين نتيجه رسيدم كه نمي‌توانم وظايف قانوني‌ام را كامل انجام دهم و استعفا دادم، حضرت امام (ره) نيز موافقت نكردند و وقتي هم كه سر كار برگشتم، امام (ره) تا آخرين لحظه عمر مباركشان از دولت حمايت كردند.»

موسوي با طرح اين پرسش از دانشجوي سوال كنند كه« آيا اين‌كه بخشي از مسائل را بگوييد و بخشي ديگر را نگوييد از تقواي اسلامي دور نيست؟» ادامه داد:« كمي به نوشته‌هاي حضرت امام (ره) رجوع كنيد تا با انديشه‌هاي ايشان بيشتر آشنا شويد.در يزد هم گفتند در دوران نخست وزيري‌ من دردانشگاه‌ها بين دختران و پسران ديوار كشيده‌ام! توضيح دادم يكي از گروه‌ها آن زمان در يك دانشگاه اين كار را كرده بود كه امام (ره) هنگامي كه مطلع شدند به شدت برخورد كردند.اين مسائل را مطرح مي‌كنم تا به امام (ره) ظلم نشود، امامي كه شما مطرح مي‌كنيد شباهتي با آن امامي كه مي‌شناختيم و دوستدار انديشه‌هايش بوديم، ندارد.»

ميرحسين موسوي همچنين درباره پلاكاردي كه روي آن نوشته شده بود« نخست وزيرامام يا هاشمي رفسنجاني؟» با بيان اينكه مفهوم اين جمله را متوجه نمي‌شود،گفت: « افتخار داشتم كه امام (ره) از دولتم حمايت مي‌كردند، در آن دوران رييس‌جمهور وقت نخست‌وزير را به مجلس معرفي مي‌كردند و مجلس هم راي اعتماد مي‌داد، من هم فرزند امام (ره)، هم فرزند رييس‌جمهور و هم مجلس آن زمان هستم. درمورد آقاي هاشمي رفسنجاني هم من به ايشان احترام مي‌گذاشتم و مي‌گذارم.»

يكي از دانشجويان منتقد موسوي درادامه به برگزاري اين جلسه در زمان رحلت آيت‌الله بهجت معترض شد، موسوي پاسخ گفت:« آيت‌الله بهجت از علما و مراجع بزرگ تقليد بودند كه جا دارد ازايشان ياد كنيم. ولي بايد به اين نكته نيز اشاره كرد كه هركدام از اين ايام وسيله‌اي براي رساندن آگاهي مي‌شوند. خود حضرت رسول اكرم (ص) هم در ايام حج و روز عرفه با اعزام اميرالمومنين به جمع مسلمانان به طرح مباحث آگاهي ساز و معرفتي مي‌پرداختند.شما نمي‌توانيد دانشجويان را متهم كنيد كه چرا در اين روز درباره سرنوشت خود بحث مي‌كنيد.»

نخست وزير دوران دفاع مقدس درادامه بسيج را در دوران دفاع مقدس مظهر عظمت‌ و فداكاري دانست و تاكيد كرد كه بسيج براي حفظ منزلتش بايد فراتر از جناح‌ها حركت كند و همانگونه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند، راي آنها آشكار نباشد و از كسي حمايت نكند.

ميرحسين موسوي در بخش ديگري از سخنانش از برخي سياست‌هاي اقتصادي دولت نهم مانند سياست‌هاي وارداتي و افزايش بي‌رويه نقدينگي و تورم انتقاد كرد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در سخناني همچنين تاكيد كرد كه اجزاي سياست خارجي بايد منظومه‌ا‌ي به هم پيوسته باشد و ادامه داد:« مشكل اين است كه سياست ثابت معطوف به منافع حياتي كشور درمنطقه نداريم و منافع خود را درهياهوها كه عمدتا مصرف داخلي دارند فراموش كرده‌ايم.»

۱۳۸۸ اردیبهشت ۳۰, چهارشنبه

گویی قرار نیست انتخابات ریاست جمهوری صحنه رقابت جدی باشد

سلام: مهندس میرحسین موسوی در اعتراض به عملکرد رسانه ملی خطاب به سران قوه مقننه و قضاییه و همچنین دادستان کل کشور نامه نوشت.

به گزارش سلام ، متن نامه مهندس موسوی در اعتراض به عملکرد رسانه ملی به این شرح است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

حضور محترم حضرت آیت‌الله هاشمی شاهرودی ریاست محترم قوه قضاییه
حضور محترم جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
حضور محترم جناب حجت‌الاسلام و المسلمین دری نجف آبادی دادستان کل کشور

با سلام، همانگونه که استحضار دارید در آستانه یکی از مقاطع حساس تاریخ سرزمینمان قرار داریم که در آن مردم شریف ایران با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری وظیفه دینی و ملی خود را در تعیین سرنوشت کشور ایفا می‌کنند. اهمیت نقش رسانه‌های عمومی در این عرصه خطیر بر کسی پوشیده نیست. مع‌الاسف تاکنون نحوه اطلاع‌رسانی رسانه ملی چه به لحاظ کمیت و چه به لحاظ کیفیت، حتی نسبت به دوره‌های قبل تنزلی آشکار داشته است و در نتیجه این شائبه را در اذهان عموم به وجود آورده که گویی قرار نیست انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری صحنه برابر و جدی رقابت نامزدها باشد. نقض مکرر و آشکار بی‌طرفی از سوی بخش‌های خبری خاص و نیز کم‌مایه بودن برنامه‌هایی که باید با هدف دعوت به مشارکت حداکثری در انتخابات مردم تهیه و ارائه شوند به طور اساسی با ایده انتخاب آزادانه، آگاهانه و مسوولانه یکایک شهروندان در تعارض است.
از جنابعالی انتظار می‌رود با توجه به وظیفه قانونی خود در قبال نظارت بر اجرای دقیق قانون انتخابات، نسبت به پیگیری امر اقدام مؤثر مبذول فرمایید.
با احترام
میرحسین موسوی 29/2/88"

اعتراض شدید موسوی به عدم بی طرفی صدا و سیما

مهندس میرحسین موسوی با ارسال نامه ای سرگشاده به رییسان قوه مقننه و قضاییه و دادستان کل کشور به نحوه عملکرد صدا و سیما و عدم بی طرفی این رسانه در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری اعتراض کرد.

متن این نامه که روز سه شنبه در اختیار رسانه ها قرار گرفت به شرح زیر است:

حضور محترم حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی ریاست محترم قوه قضاییه
حضور محترم جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
حضور محترم جناب حجت الاسلام و المسلمین دری نجف آبادی دادستان کل کشور

با سلام، همانگونه که استحضار دارید در آستانه یکی از مقاطع حساس تاریخ سرزمینمان قرار داریم که در آن مردم شریف ایران با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری وظیفه دینی و ملی خود را در تعیین سرنوشت کشور ایفا می کنند. اهمیت نقش رسانه های عمومی در این عرصه خطير بر كسی پوشيده نيست.

مع‌الاسف تاكنون نحوه اطلاع رسانی رسانه ملی چه به لحاظ کمیت و چه به لحاظ کیفیت، حتی نسبت به دوره های قبل تنزلی آشکار داشته است و در نتیجه این شائبه را در اذهان عموم به وجود آورده که گویی قرار نیست انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری صحنه برابر و جدی رقابت نامزدها باشد.

نقض مکرر و آشکار بی‌طرفی از سوی بخش‌های خبری خاص و نیز کم‌مایه بودن برنامه‌هایی که بايد با هدف دعوت به مشارکت حداکثری در انتخابات مردم تهیه و ارائه شوند به طور اساسی با ایده انتخاب آزادانه، آگاهانه و مسؤلانه یکایک شهروندان در تعارض است.

از جنابعالی انتظار می‌رود با توجه به وظیفة قانونی خود در قبال نظارت بر اجرای دقیق قانون انتخابات، نسبت به پیگیری امر اقدام مؤثر مبذول فرمایید.

موسوی نماد ظرفیتهای واقعی مدیریت در جمهوری اسلامی است

به گزارش خبرنگار سیاسی جوان فردا،سید حسین مرعشی سخنگوی حزب كارگزاران سازندگی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد همدان گفت: عزت موسوی عزتی است كه از امام كسب كرده و كسی نمی‌تواند خود را وفادار به امام و انقلاب معرفی كند و عزت موسوی را مخدوش كند. موسوی نخست وزیری است كه حضرت امام در طول 8 سال نخست‌وزیری همواره از ایشان حمایت كرده‌اند و از دولت وی بارها به عنوان دولت خدمتگزار، دانشمند و حامی مستضعفان نام بردند.

وی افزود:انتخابات یکی از بهترین امکاناتی است که در جمهوری اسلامی ایران برای ابراز وجود مردم، قضاوت کارکردها و کم‌هزینه‌ترین امکان برای تغییر سیاست‌های مدیریت کشور پیش بینی شده است. برای تغییر شرایط و مدیریت مسیری جز انتخابات در دست نیست و باید این مسیر را حفظ کرد.


معاون رییس جمهور در دولت اصلاحات با تاكید بر مقوله آزادی در اندیشه اصلاح‌طلبان گفت: تمام شخصیت‌های اصلاح‌طلبی که در صحنه هستند قبل از اینکه به قدرت یا چیز دیگری بیندیشند به فکر آزادی مردم هستند و باید تلاش کرد از این امکان پاسداری شود.اگر مردم فرصت، اطلاعات و آگاهی داشته باشند و حتی رقیب ما را انتخاب کنند باز هم ما پیروزیم و دیر یا زود این جابجایی‌ها در قدرت صورت خواهد گرفت.

وی سپس به تشریح مواضع موسوی پرداخت و گفت: یکی از شعارهای انقلاب استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود. موسوی از شخصیت‌هایی است که به رای مردم براساس قانون اساسی و نقش مردم به عنوان سازنده نهادهای قدرت و حاکمیت برای استقلال کشور پایبند هستند و پایبندی وی به این اصول و ارزش‌ها، پایبندی واقعی است. امری است که توام با صداقت و توانایی و مدیریت است و ایشان قادر است از استقلال کشور دفاع کند همان‌طور که در سال‌های سخت دفاع مقدس از ایران دفاع کرد. هنگامی که وی مدیریت کشور را به عهده داشت، معیشت مردم تامین شد حتی با شرایط آن زمان نیز سرمایه‌گذاری‌های محدودی را در کشور به وجود آورد.

سید حسین مرعشی درباره دلایل ورود موسوی به انتخابات نیز گفت: در طول این 20 سال همه بارها خواهان این بودند که مهندس موسوی وارد عرصه سیاست شود ولی نپذیرفت. شرایط سیاسی و مدیریتی اخیر نه تنها موسوی را وارد عرصه کرده بلکه بخش مهمی از اصولگرایان کشور را به سمت ایشان سوق داده است. امروز یک توافق عمومی در بین نیروهای انقلاب برای تغییر در شرایط سیاسی کشور وجود دارد.

وی عامل تغییر را به عنوان دلیل اصلی اجماع همه دلسوزان دانست و افزود: این خواسته تغییر پشتوانه و زمینه اصلی حضور آقای موسوی است. وی در صحنه آمده تا از تمام برنامه‌های کشور هم در عرصه سازندگی هم اصلاحات و هم شعار عدالت‌گستری دفاع کند و آنها را توامان به پیش ببرد. موسوی به ایرانی می‌اندیشد که بتواند راه‌های ترقی و تعالی و صنعتی شدن را پی بگیرد. موسوی نگران تعطیل شدن قانون، نگران تعطیلی سیاست‌های کلی و به فراموشی سپردن سند چشم‌انداز توسعه است.

مسئله بیکاری به خصوص نسل جوان و تحصیل کرده کشور، مسئله کوچکی نیست.
جوانان کشور نمی‌توانند مشکلات تشکیل خانواده و مسایل واقعی خود حل را بکنند که اینها دغدغه‌های کمی نیست و این دقیقا در کشوری که منابع کافی و نیروی انسانی لازم و جغرافیایی وسیع و سایر مزیت‌ها را داراست، یک خطای مدیریتی محسوب می‌شود.



وی آنگاه به توانایی‌های نخست وزیر دوران جنگ اشاره کرد و گفت: موسوی دارای ظرفیتی است که می‌تواند با مدیریت خیزهای بلندی بردارد و برنامه‌های اصولی را اجرا کند. استفاده از ظرفیت‌های نیروی انسانی و فراهم کردن نقش آفرینی برای کارشناسان و مدیران باتجربه راهکار بسیار خوبی برای اداره کشور است. کشور را نمی‌شود با اراده‌های فردی اداره کرد یا بعد از 100 سال قدمت قانون نمی‌شود کشور را با قوانین فردی اداره کرد. تجربه تلخ تصمیم‌گیری‌های فردی تجربه‌ بسیار سنگین و گرانبهایی برای کشور ماست.

وضعیت نظام بانکی، وضعیت اشتغال، تورم و وضعیت همه شاخص‌های اصلی کشور نشان می‌دهد وقتی که کشور عقل جمعی را تعطیل می‌کند و خرد و منطق خود را کنار می‌گذارد به جای اینکه منابع صرف مردم و حل مسائل آنها شود برای ایجاد بحران و مشکل به کار می‌رود.

مرعشی به بحران 4 ساله اقتصاد اشاره کرد و گفت: تجربه اخیر در کشور نشان داد که بهترین فرصت برای جهش صنعت در ایران به هزینه کردن منابع برای ایجاد تورم و در مقطع دیگر رکود کشور منجر شد.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به پیروزی موسوی افزود: مهندس موسوی می‌آید تا با جمع‌بندی تجربیات گذشته ظرفیت‌های واقعی مدیریت در جمهوری اسلامی را به نمایش بگذارد. سازندگی، اصلاحات و عدالت جملگی مشی آقای موسوی خواهد بود. امید است که مردم این فرصت را پیدا کنند تا از توانایی‌های موسوی بهره‌مند شوند.

۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۹, سه‌شنبه

هیچ کدام از احزاب اصلی حامی میرحسین امتیاز روزنامه ندارند


عضو شورای مرکزی جبهه مشاركت در ارتباط با توقیف تنها روزنامه اصلاح‌طلبان حامی موسوی گفت:«دولت در مواجه با روند رو به رشد محبوبیت مهندس موسوی در بین مردم اقدام به تعطیل كردن روزنامه یاس نو كرد.»

سید مصطفی تاج‌زاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری اصلاح‌طلبان تصریح كرد:«اصلاح‌طلبان حامی مهندس موسوی از اینكه آقای كروبی امكان استفاده از رسانه‌های گروهی و ارگان حزبی را دارد بسیار خوشحالند و امیدواریم كه حامیان مهندس موسوی هم فضایی برای معرفی بیشتر او پیدا كنند.»

رییس ستاد انتخابات کشور در دولت اصلاحات با اشاره به نحوه فعالیت صدا و سیما گفت:«برای اولین بار پس از انتخابات صدا و سیما مردم را برای شركت انتخابات ترغیب نمی‌كند و تنها برای احمدی‌نژاد و دولت نهم تبلیغ می‌كند. حاصل رویكرد غلط صدا و سیما سرد بودن غیر عادی فضای انتخاباتی در كشور است.»

عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی علت محدود ساختن اصلاح طلبان را در ایجاد شور در بین مردم دانست و افزود:«ایجاد شور در جامعه به ضرر دولت نهم است، امكان انتخاب مجدد این دولت را كاهش می‌دهد.»

تاج زاده درپایان گفت:«با توجه به اینكه هیچ كدام از احزاب اصلی حامی مهندس موسوی یعنی حزب مشاركت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و كارگزاران سازندگی امتیاز انتشار روزنامه ندارند ،تلاش می‌كنیم تا از طرق دیگر صدای مهندس موسوی را به گوش مردم برسانیم.»

دفاع قاطع آیت الله بجنوردی از میرحسین موسوی


آیت‌الله بجنوردی با اشاره به مدیریت مطلوب کشور در دوران بحرانی جنگ گفت:«مدیریت مهندس میر‏حسین موسوی ‏صد درصد اسلامی و مورد رضایت حضرت امام (ره) بود.‏»

به گزارش مهر، آیت‌ الله سیدمحمد بجنوردی دوشنبه شب در گردهمایی طلاب و فضلای حامی میرحسین موسوی طی ‏سخنانی ‏ضمن تمجید از مدیریت کشور در دوران نخست وزیری مهندس موسوی اظهار داشت:« مدیریت وی صد درصد ‏اسلامی و مورد ‏رضایت امام (ره) بود.»‏

وی عنوان کرد:«دولت خدمتگزار نامی بود که حضرت امام (ره) روی دولت مهندس موسوی گذاشته بود.‏»

استاد حوزه علمیه اضافه کرد:« بنده با شناختی که از مهندس موسوی داشته و دارم در تمام هشت سال نخست ‏وزیری وی حتی خطای مختصری ‏نیز از وی ندیده ام و موسوی در شرایطی کشور را اداره کرد که دشمن جنگ را علیه ما تحمیل کرده بود و نخست ‏وزیر دفاع مقدس با بودجه شش ‏میلیارد دلاری که نیمی از آن صرف هزینه ‌های جنگ می ‌شد مجبور به اداره کشور بود.‏»

آیت‌الله بجنوردی ادامه داد: «مهندس موسوی با تدبر و مدیریت مطلوب، بدون استقراض خارجی، کشور را اداره ‏کرد به نحوی که هیچ کس ‏گرسنه نماند و در جنگ نیز پیروز شدیم.‏»

وی گفت:« این موضوع حسن مدیریت وی را می ‌رساند که مورد تایید و حمایت امام (ره) و سایر قوا بود.‏»

عضو شورای عالی قضایی دوران جنگ، نخبه پروری را از جمله ویژگی ‌های مهم مهندس موسوی دانست و تاکید ‏کرد:« نخست وزیر دوران ‏دفاع مقدس مدیرانی سرکار می ‌آورد که یا نخبه بودند و یا در راه خدمت پرورش و ‏تکامل یافته بودند و مدیران وی ابتکار مدیریتی داشته و ‏از بیت ‌المال به نحو مطلوب محافظت می‌کردند.» ‏

وی بیان داشت:« موسوی هیچگاه مدیر نالایق سرکار نمی ‌آورد و اگر متوجه خطایی از مدیران می‌ شد به سرعت ‏عذرشان را می ‌خواست.‏»

آیت ‌الله بجنوردی بسیجی بودن را از دیگر ویژگی ‌های مهندس موسوی خواند و گفت:« ایشان در عین حال که ‏نخست وزیر بود اما تفکر،‏اخلاق و زندگی بسیجی داشت.‏وی با اشاره به شرایط حساس کشور، شرکت در انتخابات را وظیفه ملی و شرعی تک تک افراد جامعه ‏دانست و یادآور شد: عظمت ‏و مشروعیت نظام در گرو مشارکت تمام مردم است و بر همه واجب است در ‏انتخابات شرکت کنند زیرا نظام اسلامی کیان اسلام است و ‏حضور پرشور مردم موجب خواری دشمنان و تحکیم ‏بیشتر کشور خواهد شد.‏»

آیت‌الله بجنوردی با اشاره به ویژگی ‌های کاندیدای اصلح خاطرنشان کرد:« باید فردی را انتخاب کنیم که با ‏برخورداری از تقوا، مدیریت کامل، ‏عقل اداره کشور و سیاست دان و صددرصد در خدمت امام و آرمانهای ‏انقلاب باشد.‏»

استاد حوزه علمیه ضمن تبیین ویژگی ‌ها و خصوصیات مهندس میرحسین موسوی بیان داشت:« اگر وی به عنوان ‏رئیس جمهور انتخاب ‏شود روح امام شاد می ‌شود و امید است با آمدن وی خط امام مستحکمتر شده و جامعیت ‏اسلامی کشور قویتر شود و نظام به اهداف ‏خودش برسد و مدینه فاضله محقق شود.‏»

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تسلیت ارتحال آیت‌الله بهجت، ایشان را اسوه اخلاق نامیدند.‏

آیت‌الله بجنوردی ضمن تاکید بر ضرورت تقویت جنبه‌های اخلاقی در جامعه اظهار داشت:« متاسفانه در حال ‏حاضر وضعیت اخلاقی جامعه ‏مطلوب نیست که باید این جو عوض شود.»

اعلام حمايت علمای شاخص در آستانه انتخابات از مير حسين موسوی


فرزند شهید محراب استقبال مراجع ، ائمه جمعه و روحانیون از كاندیداتوری مهندس میر حسین موسوی را به دلیل سوابق درخشان وی در دوران نخست وزیری و حاصل تاییدات امام دانست.

حجت الاسلام محمد اشرفی اصفهانی در گفتگو با پایگاه خبری اصلاح‌طلبان، گفت:«مردم ما قطعا دشواری‌های دوران دفاع مقدس و مدیریت كارآمد مهندس موسوی در كنار وحدت و اتحاد میان نیروهای اصیل و واقعی انقلاب در آن مقطع كه در راس آنها امام و مراجع تقلید حضور داشتند را به یاد دارند. دورانی كه یكی از مهمترین شاخصه‌های آن خدمات ارزشمند مهندس موسوی است.»

كاندیدای ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم افزود:«به نظر می‌رسد جناب میر حسین امروز هم با همان میزان و معیاری كه در گذشته داشته‌اند و با احترامی كه برای همه دیدگاه‌ها و نظرات درون نظام و خانواده انقلاب قائل هستند به فعالیت بپردازند و جهت‌گیری‌های شفاف وی در ماه‌های اخیر نیز این امر را به اثبات می‌رساند.»

اشرفی اصفهانی در خصوص این كه جناح مقابل اصلاحات امیدوار بود با حربه ناشناخته بودن میر حسین او را از جوانان و داشنگاهیان دور كند اظهار داشت:‌«به دلیل اینكه مهندس موسوی در سال‌های گذشته كمتر به فعالیت علنی سیاسی و رسانه‌ای كردن دیدگاه‌های خود پرداخته بود اینگونه گفته می‌شد كه او برای نسل جدید ما – اعم از حوزوی و دانشگاهی و غیره – كمتر شناخته شده است. اما موضع ‌گیری‌های مداوم و بیان صادقانه دیدگاه‌های ایشان سبب شد تا علاوه بر جوانان حتی علمای حوزه علمیه قم هم به حمایت از نخست وزیر محبوب امام بپردازند.»

این استاد دانشگاه در عین حال از اعلام شدن حمایت برخی از علما و بزرگان كشور در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دهم از مهندس موسوی خبر داد و در بیان چرایی این امر گفت:«تفاوت فاحشی میان مشی و عملكرد مهندس موسوی چه در دوران نخست وزیری و چه امروز با شعارها و عملكرد دولت نهم وجود دارد كه حتی علمای قم نیز امروز نمی‌توانند آن را كتمان كنند. آنها به طور علنی اعلام می‌كنند با رفتار دولت نهم مخالف هستند چرا كه این دولت فقط شعار حمایت از باورهای اعتقادی را می‌دهد اما از دوستی با اسراییل سخن می‌گوید.»

این روحانی اصلاح طلب با اشاره به پایگاهی كه مهندس موسوی در حوزه و دانشگاه دارد تاكید كرد حضور مهندس موسوی می‌تواند به نزدیك شدن دیدگاه‌های چهره‌های شاخص حوزه و دانشگاهیان عزیز كمك كند تا مسائل فعلی جوانان به طور آزادانه مطرح و در خصوص آن بحث و تبادل نظر صورت گیرد.

اشرفی اصفهانی در خاتمه با اشاره به جنگ روانی برخی افراد و گروه‌ها بر علیه اصلاح طلبان و مهندس موسوی خاطر نشان كرد:«مردم در طول این سالها و خصوصا در ماه‌های اخیر همه آنچه را كه باید بدانند فهمیده‌اند و این گونه حملات را در راستای تخریب انتخاباتی اصلاح‌طلبان و كاندیداهای آنها ارزیابی می‌كنند. كارنامه مهندس موسوی در زمان امام كاملا روشن است و اگر بناست فعالیت‌ها با محوریت خط امام سنجیده و مطابقت داده شود چه كسی بیش از مهندس موسوی مورد تایید حضرت امام بود؟ من از بابت این تخریب‌ها هیچ نگرانی ندارم چرا كه كارنامه 4 ساله آقایان در معرض قضاوت مردم قرار دارد.»

میر حسین میر حسین 20 سال پیش نیست


جمهوریت- بابک مهدیزاده: دکتر مازیار بهروز معتقد است اصلاح طلبان امروزی حامی موسوی نسبت به دهه ٦ دچار تحول شده اند و میرحسین هم میرحسین ٢٠ سال پیش نیست.

این استاد تاریخ دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو آمریکا درباره تغییر اصلاح طلبان گفت: این ها به مراتب بیشتر از آن زمان طرفدار بازگشایی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه هستند و این تحول فکری به نظر من قابل تأمل است.

نویسنده کتاب معروف شورشیان آرمانخواه درباره برنامه های اقتصادی موسوی اظهار کرد: وقتی امروز در مورد برنامه های اقتصادی آقای خاتمی یا آقای موسوی صحبت می کنیم می بینیم که دیگر برنامه های دهه ٦٠ را ندارند و اکنون کمتر به دخالت دولت در امر اقتصاد تاکید دارند و بیشتر روی نقش دولت در قانونمند کردن اقتصاد اصرار می ورزند. این ها دیگر دولت را به عنوان نهادی صاحب واحدهای اقتصادی نمی خواهند. این ها دیگر مخالف خصوصی سازی نیستند و به دنبال نقش دولت در تعدیل اقتصادی و مدیریت آن هستند.

وی ٥١ اصل اقتصادی مهندس موسوی را متاثر از جریان سوسیال دموکراسی می داند که اکنون در دنیا هم قدرت گرفته است و به دنبال عدالت اجتماعی است.

مازیار بهروز همچنین به توان بالای مدیریتی مهندس موسوی در دوران نخست وزیری اش اشاره کرد و در پاسخ به این انتقاد که در زمان نخست وزیری موسوی بگیروببندها آغاز شده بود گفت: اصولا مسئولیت نیروهای نظامی و انتظامی در سلسله مراتب قوانین جمهوری اسلامی در دست قوه مجریه نبوده. بهتر بگویم در سلسله مراتب قوانین جمهوری اسلامی رئیس دولت (در زمان حال همان رئیس جمهور) تنها بر بخشی از قوه مجریه نظارت دارد. بنابراین مهندس موسوی نمی توانسته نقش چندانی در زمینه بگیرو ببندها و آزادی های اجتماعی و سیاسی داشته باشد. در هرصورت الان وضع فرق کرده و مطمئنا تحولی فکری در ایشان و جناحشان ایجاد شده است.

وی درخصوص میزان اعتقاد موسوی به آزادی و دموکراسی نیز گفت: وقتی صحبت ها و اظهارنظرهای چند ماه اخیر ایشان درخصوص آزادی های سیاسی و اجتماعی را خواندم احساس کردم که تحولی در نظرات و تفکرات ایشان ایجاد شده است. به نظر من ایشان در چارچوب نظام جمهوری اسلامی (مثل دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی) به دنبال رعایت و تحقق آزادی ها یی در جامعه است که این البته در راستای همان برنامه ی اصلاح طلبان است. برای نمونه ایشان بارها فرموده اند که به دنبال تحقق آزادی ها یی از گونه ی آزادی مطبوعات، آزادی هنری و فرهنگی و همچنین آزادی های اجتماعی هستند

رهنورد: شعار ابدی من آزادی قلم و بیان است


دکتر زهرا رهنورد که همراه مهندس به یزد رفته است گفت: امروز برای من روز پرشکوهی است؛ چرا که در جمع دانشجویان عزیز ،‌استادان بی نظیر و مردم بافرهنگ یزد قدیمی، باستانی و در عین حال مدرن هستم.

او د رجمع دانشجویان به مناسبت رحلت آیت الله العظمی بهجت و گرامیداشت یاد شهید آیت الله صدوقی و عالم گرانقدر روح الله خاتمی عنوان کرد: ای کاش امروز آقای سید محمدخاتمی هم در کنار ما بودند.

زهرا رهنورد با یادآوری مطالبات حوزه زنان، سعادت زنان را یک مقوله جنسیتی ندانست و توضیح داد: سعادت زنان یک مقوله ملی است. این که در ایام انتخابات مطالباتی مطرح شود و وعده هایی نیز در برابر آنها داده شود موجب حل مسایل مربوط به زنان نمی شود. حل مشکلات زنان یک پروژه بزرگ است که به عزم ملی نیاز دارد. موانع رفع تبعیض علیه زنان و حمایت از آنها باید شناسایی شود و تیم های متنوع از جمله در بین خود زنان باید برای حل وجوه مختلف این مشکلات تشکیل شود.

رییس سابق دانشگاه الزهرا همچنین با اشاره به مفهوم «دیگری سازی»، از وجود این معضل در کشور انتقاد و اظهار کرد : فکر می کنم در سی امین سال انقلاب اسلامی این کشور آنقدر قدرتمند است که برای همیشه لفظ "دیگری" را کنار بگذارد. دیگری سازی مغایر اصول دموکراتیکی است که در قلب اسلام نیز وجود دارد.

همسر مهندس موسوی تصریح کرد: اول انقلاب برخی تبعیض های جنسیتی وجود داشت که من در جهت رفع آن تلاش کردم و در سال 67 مقرر شد که تبعیض جنسیتی در دانشگاه ها برداشته شود.

«دختران ما 70 درصد ورودی های دانشگاه ها را تشکیل می دهند؛ افتخار می کنیم.» رهنورد با گفتن این جمله بر نقش مهم زنان در جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: این مساله نشان دهنده آن است که نظام جمهوری اسلامی باید به این زنان و دختران ببالد و شرایط زندگی خوب آنها را فراهم کند. در کنار اینها باید آسیب شناسی شود که چرا پسران ما به درستی وارد دانشگاه نمی شوند؟ تبعیض جنسیتی یک اهانت به دانشگاه است و به این معناست که ای خانم های تحصیل کرده! شما حق ندارید به اندازه خودتان دانشگاه داشته باشید و ای آقایان ما! به جای این که ببینید معضل شما چیست به شما ارفاق می کنیم که وارد دانشگاه شوید.

دکتر رهنورد متذکر شد که شعار ابدی من، همواره آزادی بیان ، قلم و اندیشه برای همه است. من همچنین به استقلال کامل دانشگاه ها ، آزادی زندانی سیاسی و رفع تبعیض و حمایت از زنان در تمام زمینه ها معتقدم.

منبع: قلم

میرحسین : خسته شدیم از قانون گریزی



«اگر هزار بار هم این سوال را از من بپرسید باز هم همین جواب را خواهم داد. من با آنها اختلاف دارم ولی آنها شهروندان جمهوری اسلامی هستند. نه تنها نهضت آزادی بلکه هر کس که در قالب ایران بزرگ فعالیت کند شهروند این نظام محسوب می شوند و نظام در قبال او مسوول است»

این پاسخ میر حسین موسوی به پرسشی تکراری بود که اخیرا در نشست‌های دانشجویی در استان‌های مختلف از سوی یک طیف مطرح می‌شود.

او روز دوشنبه در دانشگاه آزاد یزد درباره نهضت آزادی گفت: هر کجا می رویم این سوال را از من می پرسند و من هم توضیح می دهم. هر چه بیشتر از من بپرسید من بیشتر توضیح می دهم و این به ضرر کسانی است که سوال می کنند. نهضت آزادی یک حزب از احزاب معروف به قبل از انقلاب اسلامی ماست. در تاریخ 15 شهریور، شهید بهشتی ما را به همراه چهار نفر از اعضای نهضت آزادی در خانه خود دعوت کردند و پس از طرح مباحثی به آنها گفت از شما دعوت می کنم که بیایید و یک حزب واحد با هم تشکیل دهید. انتخاب دولت موقت و حضور مرحوم بازرگان به درخواست شهید بهشتی بود. پس از اختلافات پیش آمده این صف ها از هم جدا شدند ولی هیچ گاه از دهان من نخواهید شنید که من نهضت آزادی و اعضای آن را به عنوان شهروندان این نظام قبول ندارم.

او در مورد اتهام فساد که سوال کننده به آنها نسبت می داد نیز گفت: اگر این ها چنین تخلفاتی داشتند چطور است دولتی که 4 سال است شعار مبارزه با فساد را می دهد یک نفر از این ها را هم به دادگاه نفرستاده است؟

میرحسین در ادامه به شعار مبارزه با فساد اشاره می کند و می گوید: بزرگترین کار قوه قضاییه این است که وقتی جرمی اتفاق می افتد با مجرم برخورد کند و این یعنی بقیه ی مردم مبرا هستند. هر روز لکه ای به دیگران چسباندن و هر روز شعار مبارزه با فساد دادن و افراد را ترساندن بدون این که بتوانیم فاسد را نشان بدهیم، این تجاوز به حقوق مردم است.

وی همچنین گفت: جزو لوایحی که به دنبال آن خواهم بود این است که محدودیتی برای قدرت تهمت زنی دولت به اقشار مختلف مردم ایجاد کنم.

وی درباره‌ی شعار حمایت از مستضعفان توضیح داد: من با شعار حمایت از حقوق مستضعفان به صحنه آمده اند و حقوق مستضعفان را در گروی اقتصاد نیرومند ملی در کنار عدالت می دانم و بر این مساله پایبند هستم و از آن بر نخواهم گشت. راه حل این مساله حمایت از بخش خصوصی، تولید ملی و نظایر اینهاست که من به آن پایبند خواهم بود. سرچشمه ی بیشترین فضیلت های یک نظام و جامعه از قشر مستضعف بر می خیزد.

میرحسین گفت: من انسان مسلمانی هستم که وارد عرصه شده و از همه نیروها و گروه های سیاسی و حمایت آنها استقبال می کنم. دیگر از قانون گریزی خسته شده ایم. ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شده ایم. تورم 25 درصد امروز یعنی کوچک شدن سفره ضعیف ترها و ما باید به این مسایل توجه کنیم.

وی درباره تضمین عمل به وعده ها داده شده و جایگاه زنان در دولت آتی گفت: از اول زندگی این اعتقاد را داشتم که کسی یا نباید قول بدهد یا باید به آن عمل کند . اگر حافظه جمعی مردم را در نظر نگیریم باز باید متوجه باشیم که خدایی هست و این بدترین معامله با خداست که بخواهیم به بندگانش دروغ بگوییم. بنابراین من وعده هایی می دهم که بتوانم به آنها عمل کنم. به نظر من، منعی برای حضور زنان در بالاترین رتبه های نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد و من تلاش خواهم کرد از زنان در کابینه خود استفاده کنم. دولت بعدی همه تلاش خود را برای رفع تبعیض های جنسیتی به کار خواهد گرفت.

میرحسین موسوی درباره آزادی فعالیت تشکل های دانشجویی، آزادی بیان گفت: نگاه امنیتی به جوانان و به ویژه دانشجویان به ضرر ملت ما، تمامیت، وحدت و آینده ماست. ما باید نگاه امنیتی را کنار بگذاریم و به ویژه در رابطه با قشر دانشجو از این مساله پرهیز کنیم. من مخالف ستاره دار شدن دانشجویان هستم و یقینا در دولت خود اینچنین خواهیم بود. ما دانشجوی ستاره دار نخواهیم داشت و من مخالف این هستم که به هر بهانه ای خط کشی کنیم و افرادی را به مخالف نظام و دیگری تبدیل کنیم.

وی با بیان این که قطعا با آزادی بیان موافق هستم و این را جزو آرمان های انقلاب می دانم، گفت: آنچه از قانون اساسی بر می آید نیز آزادی بیان و آزادی پس از بیان است. اول انقلاب وضع در کشور به نحوی بود که مناظره آزاد بین شهید بهشتی و رهبر حزب توده یا آقای پیمان و یا رهبر چریک های فدایی خلق انجام می شد. جامعه ما بر می تابید که این نوع نظریات مطرح شود و همه از آن استفاده کنند ولی گذشت زمان اتفاقات مختلف ،‌جنگ تحمیلی و حرکت های تروریستی از قبیل انفجار در حزب جمهوری اسلامی منجر به بسته شدن تدریجی این فضا شد. من همیشه موافق بازگشت به آزادی هایی هستم که در قانون اساسی آمده است. در نتیجه نه تنها با بستن نشریات دانشجویی بلکه با بستن نشریات سراسری نیز مخالفم و نمونه اخیر آن یعنی بستن نشریه یاس نو را نیز محکوم می کنم و آن را جزو توقیف فله ای مطبوعات می دانم و این مساله را نیز محکوم می کنم.

او با اشاره به این که انتخابات نقاط حساسی در جامعه هستند افزود: حساسیت مردم نسبت به مسایل سیاسی در این ایام بیشتر می شود و فرصت پیدا می کنند که فارغ از زندگی روز مره تصمیم بگیرند و این در حفظ استقلال کشور و نیز حفظ کرامت انسانی تعیین کننده است. البته رسانه ملی آن طور که شایسته است به وظایف خود عمل نمی کند و اگر درست است که باید از یک انتخابات آزاد ، رقابتی و منصفانه برخوردار شویم طبیعی است که همه کاندیداها باید از رسانه برخوردار شوند ولی دست ما از حداقل رسانه کوتاه است. بنابراین باید فضا را بشکافیم و پیام را به همه مردم برسانیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تسلیت رحلت آیت الله العظمی بهجت، یاد و خاطره شهید آیت الله صدوقی و عالم بزرگوار آیت الله خاتمی را گرامی داشت و با اشاره به شهر یزد عنوان کرد: این شهر شهر تاریخی ، شهر مردم متدین ، خلاق و شهر سید محمد خاتمی است. جا دارد در اینجا اعلام کنم که من مفتخرم که در ستاد ارتباطات مردمی خود در اینجا از حضور فردی شریف و از خانواده شهدا یعنی آقای پاک نژاد بهره مند هستم و از حضور ایشان تشکر می کنم.

اصفهان دوم خرداد میزبان میر حسین موسوی خواهد بود


رئیس ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی در استان اصفهان جزئیات برنامه سفر مهندس موسوی به اصفهان را تشریح کرد.
به گزارش کمیته اطلاع رسانی ستاد مرکزی جوانان حامی مهندس موسوی در استان اصفهان سید علی نکویی در جمع خبرنگاران گفت : مهندس موسوی روز شنبه دوم خرداد ماه با پرواز 30/7 صبح وارد اصفهان خواهد شد و در فرودگاه برنامه استقبال برگزار خواهد شد.
وی افزود: مهندس موسوی از سمت شهر خوراسگان وارد شده و پس از حضور در گلستان شهدا با شهدای انقلاب اسلامی تجدید میثاق کرده و پس از آن با تعدادی از خانواده های شهدا و جانبازان دیدار خواهد کرد.
نکویی اظهار داشت: اولین سخنرانی مهندس میر حسین موسوی در سالن نیلفروش زاده دانشگاه اصفهان در ساعت 10 تا30/11 صبح خواهد بود که پس از آن مهندس موسوی با آیت الله طاهری دیدار خواهد کرد.
وی تصریح کرد: تیم همراه وی در نظر دارند نماز ظهر را در یکی از مساجد اصفهان اقامه کرده و در ادامه این برنامه ها، با آیت الله طباطبایی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان و همچنین آیت الله مظاهری دیدار و گفت و گو می کنند.
رئیس ستاد میر حسین موسوی در اصفهان گفت: پس از این دیدارها مهندس موسوی ساعت 6 بعد از ظهر در مسجد سید اصفهان دیدار مردمی داشته که پیس از آن نیز نشستی با اعضای ستاد اصفهان و برخی از مسئولان اسبق استان خواهد داشت.

۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۸, دوشنبه

اخبار تکمیلی پخش تراول هاي ٥٠ هزار توماني ميان دانشجويان دانشگاه تهران

معاون دانشجويي دانشگاه تهران ماجراي پخش تراول چك هاي ٥٠ هزار توماني ميان دانشجويان را تاييد كرد و گفت: اين پول‌ها كمكي از جانب رئيس‌جمهور به دانشجويان بوده است و وعده آن در بازديد احمدي‌نژاد از كوي به دانشجويان داده شده بود.

مهدي قمصري در پاسخ به اين سوال كه چرا در آستانه انتخابات اقدام به پخش پول در ميان دانشجويان مي‌كنيد كه شائبه انتخاباتي بودن آن مطرح شود توضيح داد: قرار بود بانك ملي اقدام به تهيه كارت‌هاي پول براي دانشجويان كند كه زمان برد و اين كارت‌ها در ۲۶ ارديبهشت‌ماه ميان دانشجويان توزيع شد.

معاون دانشجويي دانشگاه تهران در مورد تعداد پاكت‌هاي توزيع شده گفت: ۵ هزار پاكت ميان دانشجويان دختر خوابگاهي توزيع شد.

مهدي قمصري در مورد توزيع بن كتاب از سوي رياست‌جمهوري در ميان دانشجويان پسر نيز توضيح داد:در ميان دانشجويان پسر بن الكترونيكي خريد كتاب توزيع شده است تا آنها بتوانند در زمان نمايشگاه كتاب از آن استفاده كنند. اين بن‌ها را وزارت ارشاد توزيع كرد. البته قرار بود در سال گذشته توزيع شود كه تعدادي از دانشجويان براي دريافت آن مراجعه نكردند و به امسال رسيد. هنوز هم دانشجوياني هستند كه بن‌ها را تحويل نگرفته‌اند.

موسوی:از وضعیت فعلی خسته شده‌ایم/توقیف «یاس‌نو» را جزو بستن فله‌ای مطبوعات می‌دانم




نخست وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه«از وضعیت فعلی خسته شده‌ایم ، ما از قانون گریزی دولت خسته شده‌ایم ، ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شده‌ایم»، با اشاره به شعار مبارزه با فساد گفت:«دولتی که چهار سال شعار مبارزه با فساد را سرداده است، هنوز نتوانسته یک نفر از افرادی که مدعی فساد هستند را به دادگاه تحویل دهد.»

به گزارش ایلنا، میرحسین موسوی در حالی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد یزد حضور یافت که این دانشجویان ساعت‌ها قبل از حضور موسوی در سالن ورزشی این دانشگاه حضور به هم رسانده بودند و با در دست داشتن تصاویری از دکتر شریعتی، خاتمی و میرحسین موسوی، از نخست وزیر دوران دفاع مقدس استقبال کردند.

میرحسین موسوی در ابتدای سخنان خود از یزد به عنوان شهری قدیمی و با معماری استثنایی در جهان و همچنین متدین واخلاق مدار یاد کرد و گفت:«من بسیار خوشحال هستم که در شهر محمدخاتمی حضور دارم.»

وی با تسلیت رحلت حضرت آیت الله بهجت ایشان را یکی از اولیای خدا دانست و گفت:«حضرت آیت الله بهجت (ره) تنها یک مجتهد ساده نبودند و ایشان با اولیاءالله محشور خواهد شد.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با گرامیداشت یادوخاطره شهید صدوقی و همچنین حضرت آیت الله روح الله خاتمی نقش این دو روحانی جلیل القدر را در دوران دفاع مقدس بسیار ممتاز و ارزشمند توصیف کرد و گفت:«امروز شرایط ویژه ای بر کشور حکمفرماست و انتخابات فرصتی را فراهم می‌آورد که مردم به مسایل سیاسی حساسیت بیشتری نشان بدهند و فرصت کنند فارغ از زندگی روزمره نسبت به گذشته و آینده با دید نقد بنگرند.»


وی ادامه داد:«انتخابات فضای ویژه را در کشور بوجود می‌آورد که در حین حفظ استقلال به فکر کرامت انسانی که مهمترین تجلی آن در انتخابات حضور پیدا می‌کنند، باشیم و ما باید این لحظات را پاس بداریم.»

موسوی مقطع فعلی را لحظات حساسی برای کشور توصیف کرد و با انتقاد از رسانه ملی، گفت:«رسانه ملی به طور کامل به وظایف خود عمل نمی‌کند و دست ما از رسانه حتی در حداقل‌ها کوتاه است.»
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ستاد انتخابیه‌اش هنوز نتوانسته برنامه‌های انتخابات را از صداوسیما بگیرد تا به گفته وی معلوم شود در روزهای باقی مانده از انتخابات، کاندیداها در چه وضعیتی به سر می‌برند، اظهار داشت:«در انتخابات قبلی صداوسیما فعالیت‌های تبلیغاتی خود را از بهمن ماه شروع می‌کرد ولی اکنون این رویه بر صداوسیما حاکم نیست و حتی طبق اطلاعات ما در روزهای تعطیل خردادماه هیچ گونه تبیلغاتی از صداوسیما پخش نخواهد شد و این وظیفه تک تک شما را برای رساندن پیام‌های بزرگ سنگین می‌کند و شما باید این پیام‌ها به یکدیگر برسانید.»
در ادامه برنامه جمعی از فعالان دانشجویی به طرح پرسش‌های خود از میرحسین موسوی پرداختند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به پرسش‌های دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل یزد که از وی در خصوص مبارزه با فساد و نیز اطرافیان وی که به گفته این دانشجو سابقه خوبی در مبارزه با فساد ندارند و نیز رابطه موسوی با نهضت آزادی پرسید، گفت:«بنده با شعار حمایت از حقوق مستضعفان به صحنه آمدم و حقوق مستضعفان را در گرو یک اقتصاد پویا و در کنار عدالت می‌دانم. باید ضمن تشویق سرمایه گذاری قوی و حمایت از تولید ملی با فرودستان جامعه نشست و برخاست کرد و به فکر وضعیت آنها بود و وضعیت آنها را به سطح مطلوب رساند.»

وی با بیان اینکه منتی نباید بر مستضعفان باشد ، اظهار داشت:«همانگونه که امام فرمودند مستضعفان ولی نعمتان کشور هستند و نظام اخلاقی جامعه ما متاثر از این افراد است.»

موسوی با تاکید بر اینکه اطرافیان من در ستاد انتخاباتی قویا به شعار مبارزه با فساد معتقد هستند، گفت: «ر عین حال من مستقل به صحنه انتخابات آمدم و دست خود را به سوی هر گروه و شخصی که خواهان تغییر وضعیت موجود است دراز می‌کنم و از کمک همه گروه‌ها و حمایت همه طیف‌ها استقبال می‌کنم ولی معنای استقبال به معنای این همانی من و آنها نیست.»

نخست وزیر دوران دفاع مقدس با بیان اینکه امروز کشور در خطر است، اظهار داشت:«ما از وضعیت فعلی خسته شده‌ایم ، ما از قانون گریزی دولت خسته شده‌ایم ، ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شده‌ایم.»

وی خاطرنشان کرد:«تورم 25 درصد یعنی کوچک شدن سفره ضعیفان، و مردم از این گرانی‌ها دادشان درآمده است.»

موسوی همچنین در خصوص رابطه‌اش با نهضت آزادی با بیان اینکه این سوال هیچگاه رهایمان نمی‌کند، گفت:«نهضت آزادی یک حزب معروف قبل از انقلاب اسلامی بود و هر چه شما در این خصوص سوال کنید من بیشتر توضیح می‌دهم واین به ضرر برخی افراد است.»

وی با ذکر خاطره‌ای از دوران اوایل انقلاب گفت:«روزی شهید بهشتی افرادی را که از جمله در آن‌ها 4 نفر از اعضای نهضت آزادی بودند وهمچنین این جانب را به دفتر خود دعوت کرد و آن زمان بحث تشکیل حزب، حزب الله بود و بعد به حزب جمهوری اسلامی تغییر نام داد و ایشان (آیت الله بهشتی) پیش نویس این حزب را به آن جمع که از افراد نهضت آزادی درآن حضور داشتند، داد و به آنها گفت "شاید الان شما نتوانید مردم را بسیج کنید ولی ما از شما دعوت می‌کنیم که بیایید یک حزب واحد تشکیل دهیم".»

موسوی ادامه داد:«در آن زمان همه نیروها در کنار هم همکاری داشتند و در دولت موقت نیز مرحوم بازرگان حضور چشمگیری داشت اما وقتی انقلاب شکل گرفت و نظام پیروز شد.در کشور اختلافاتی پیش آمد حول مساله قانون اساسی، ولایت فقیه و مساله جنگ. و صف بندی‌های در این خصوص شکل گرفت و هیچ کدام از این مسایل دلیل نمی‌شود که شما این جمله را از دهان من بکشید که نهضت آزادی را به عنوان شهروندان نظام قبول نداشته باشم و شما 100 بار هم از من بپرسید همین نکته را می‌گویم که در عین حال من با آنها اختلاف دارم ولی جزو شهروندان جمهوری اسلامی هستند و بنده نمی‌توانم از آنچه كه به آن باور دارم تحت عنوان مصلحت طلبی هرچند برای جلب آرای مردم، صرف نظر کنم و من هیچ وقت چنین شخصیتی نبودم و نخواهم بود.»

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به دانشجو سوال کننده گفت:«اگر شما مفهوم حقوق شهروندی را مطالعه کنید خواهید دید که نه تنها نهضت آزادی بلکه هر کسی در چارچوب قانون فعالیت کند جزو شهروندان کشور محسوب می‌شود.»

موسوی همچنین در خصوص تهمت به اطرافیان وی نیز گفت:«بحث تهمت به افرادی که نمی‌توان از طرف آنها سخت گفت درست نیست ولی سوال من این است چطور دولتی که 4 سال مبارزه با فساد سر می‌دهد نمی‌تواند یک نفر ازاینها را تحویل دادگاه بدهد.»

وی تصریح کرد:«وقتی در کشور قوه قضاییه است و بزرگترین کارش این است که وقتی فسادی مطرح شود افراد را محاکمه کند معنایش این است که مردم دیگر از گناه واتهام مبرا هستند و هر روز یک ننگی چسباندن ومبارزه با فساد سر دادن و افراد را متهم کردن بدون آنکه بتوانیم این اتهام را ثابت کنیم تجاوز به حقوق مردم است و این جرم است و بنده در دولت آینده جزو لوایحی که به دنبال آن خواهم بود این است که یک نوع محدودیتی برای قدرت تهمت زنی دولت به اقشار مختلف مردم تهیه خواهم کرد.»

موسوی با بیان اینکه شعار مبارزه با فساد سردادن راحت است ولی عمل به آن سخت است، از برخی اقدامات دولت از جمله پخش سیب زمینی انتقاد کرد كه در این هنگام دانشجویان شعار دولت سیب زمینی نمی‌خواهیم را سردادند.
در ادامه برنامه یکی از دانشجویان دختر در خصوص جایگاه اجرایی و واقعی زنان در دولت آینده میرحسین موسوی پرسید که نخست وزیر دوران دفاع مقدس پاسخ داد:«جایگاه زنان در جامعه یکی ازدغدغه‌های اصلی من است و بنده از اول زندگی‌ام این گونه بار آمدم که مقوله‌ای را وعده می‌دهم به آن عمل خواهم کرد واگر مردم حافظه خوبی نداشته باشند که البته دارند ولی ما آدم های مذهبی هستیم وخدایی نیز وجود دارد و نباید به بندگان خدا دروغ گفت.»

موسوی با بیان اینکه از زنان در کابینه خود استفاده خواهم کرد، گفت:«بخشی از عملکرد در جهت رفع تبعیض علیه زنان برعهده دولت است و من این کار را انجام خواهم داد و باید سطح اشتغال دختران و زنان را در جامعه فراهم کرد.»

در این قسمت برنامه زهرا رهنورد که به همراه میرحسین موسوی در این سفر همراه اوست در واکنش به این سوال نیز گفت:«مشکلات زنان و رفع آن یک پروژه بزرگ است که یک عزم ملی را نیاز دارد وموانع رفع تبعیض از زنان باید از میان برداشته شود و همچنین باید تیم‌های خوبی در این زمینه تشكیل شود که خودزنان هم باید در این زمینه پیشگام شوند.»

در ادامه مراسم یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه یزد با طرح پرسش‌هایی مبنی بر اینکه آیا در دولت آینده شما دانشجوی ستاره دار خواهیم داشت ؟ و آیا تجمعات دانشجویی اقدام علیه امنیت ملی شناخته خواهد شد و نیز نشریات کشور به صورت فله‌ای تعطیل خواهد شد، پاسخ داد:«من معتقد به نگاه امنیتی به جوانان و دانشجویان نیستم و این نوع نگاه به ضرر کشور و آینده جامعه محسوب می‌شود.»

وی تاکید کرد:«من مخالف ستاره دار کردن دانشجویان هستم و در صورت انتخاب این مساله را از دانشگاه‌ها حذف خواهم کرد. من مخالف این هستم که به هر بهانه‌ای افرادی را از نظام جدا کنند و من قطعا به آزادی بیان اعتقاد دارم و آن را جزو لاینفک جمهوری اسلامی و قانون اساسی می‌دانم.»

نخست وزیر دوران دفاع مقدس در پایان با انتقاد از توقیف یاس نو گفت:«من توقیف این روزنامه را محکوم می کنم و آن را جزو بستن فله‌ای مطبوعات می‌دانم. باید جامعه‌ای داشته باشیم که در آن آزادی بیان و آزادی مطبوعات وجود داشته باشد.»

گفتنی است پیش از سخنان میرحسین موسوی زهرارهنود نیز طی سخنانی با بیان اینکه امروز برای من روز باشکوهی است چون در جمع دانشجویان هستم، از نقش آیت الله روح الله خاتمی و شهید صدوقی در پیروزی انقلاب یاد کرد و گفت: کاش امروز محمد خاتمی هم در کنار ما بود.

وی تاکید کرد:«باید آزادی بیان ، قلم و اندیشه برای همه ملت ایران یک افتخار محسوب شود وزندانی سیاسی از زندان‌ها آزاد شوند.»

شایان ذکر است دانشجویان بارها با شعار ”یار امام و خاتمی به شهر ما خوش آمدی“ از نخست وزیر دفاع مقدس حمایت کردند.

دانشجويان دانشگاه علم وصنعت در حركتي خود جوش مانع ورود دوربين برنامه منطقه آزاد شدند

دانشجويان دانشگاه علم وصنعت در حركتي خود جوش مانع ورود دوربين برنامه منطقه آزاد شدند. دانشجويان علم وصنعتي در اعتراض به آنچه سانسور و تك صدايي بودن رسانه ملي ميناميدند با تجمع در مقابل درب ورودي دانشگاه خبرنگاران صدا و سيما را به بيرون هدايت كردند. لازم به ذكر است كه خبرنگار سيما در اقدامي عجيب با يكي از دانشجويان برخورد فيزيكي كرد.

اخبار تكميلي و عكس هاي خبر متعاقبا بر روي وبلاگ موج سوم قرار خواهد گرفت.

میرحسین موسوی : وعده هایی می دهم كه بتوانم به آنها عمل كنم


من با شعار حمایت از حقوق مستضعفان به صحنه آمده ام و حقوق مستضعفان را در گروی اقتصاد نیرومند ملی در كنار عدالت می دانم و بر این مساله پایبند هستم و از آن بر نخواهم گشت. راه حل این مساله حمایت از بخش خصوصی، تولید ملی و نظایر اینهاست كه من به آن پایبند خواهم بود. سرچشمه ی بیشترین فضیلت های یك نظام و جامعه از قشر مستضعف بر می خیزد.ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شده ایم. تورم 25 درصد امروز یعنی كوچك شدن سفره ی ضعیف ترها و ما باید به این مسایل توجه كنیم.



میرحسین موسوی در جمع پرشور دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یزد تصریح کرد: گفتن «مبارزه با فساد» راحت است ولی اجرای آن مشکل است و دولت فعلی در این رابطه مشکل دارد.

میرحسین در پاسخ به سوالی تکراری که اخیرا در نشست‌های دانشجویی وی در استان‌های مختلف از سوی یک طیف مطرح می‌شود، درباره نهضت آزادی و اتهام فساد که سوال کننده به آنها نسبت می دهد، اظهار کرد: هر کجا می رویم این سوال را از من می پرسند و من هم توضیح می دهم. هر چه بیشتر از من بپرسید من بیشتر توضیح می دهم و این به ضرر کسانی است که سوال می کنند. نهضت آزادی یک حزب از احزاب معروف به قبل از انقلاب اسلامی ماست. در تاریخ 15 شهریور، شهید بهشتی ما را به همراه چهار نفر از اعضای نهضت آزادی در خانه ی خود دعوت کردند و پس از طرح مباحثی به آنها گفت از شما دعوت می کنم که بیایید و یک حزب واحد با هم تشکیل دهید. انتخاب دولت موقت و حضور مرحوم بازرگان به درخواست شهید بهشتی بود. پس از اختلافات پیش آمده این صف ها از هم جدا شدند ولی هیچ گاه از دهان من نخواهید شنید که من نهضت آزادی و اعضای آن را به عنوان شهروندان این نظام قبول ندارم. این سوال را از من بپرسید باز هم همین جواب را خواهم داد. من با آنها اختلاف دارم ولی آنها شهروندان جمهوری اسلامی هستند، من هیچ گاه به دنبال مصلحت طلبی برای جمع آوری چند رای نبودم و الان هم نخواهم بود و عقیده ی خود را بیان می کنم. نه تنها نهضت آزادی بلکه هر کس در این کشور که در قالب ایران بزرگ فعالیت کند شهروندان این نظام محسوب می شوند و نظام در قبال آنها مسوولیت هایی دارد. اگر این ها چنین تخلفاتی داشتند چطور است دولتی که 4 سال است شعار مبارزه با فساد را می دهد یک نفر از این ها را هم به دادگاه نفرستاده است؟

میرحسین در ادامه به شعار مبارزه با فساد اشاره می کند و می گوید: بزرگترین کار قوه ی قضاییه این است که وقتی جرمی اتفاق می افتد با مجرم برخورد کند و این یعنی بقیه ی مردم مبرا هستند. هر روز لکه ای به دیگران چسباندن و هر روز شعار مبارزه با فساد دادن و افراد را ترساندن بدون این که بتوانیم فاسد را نشان بدهیم، این تجاوز به حقوق مردم است.

وی همچنین گفت: جزو لوایحی که به دنبال آن خواهم بود این است که محدودیتی برای قدرت تهمت زنی دولت به اقشار مختلف مردم ایجاد کنم.

وی درباره‌ی شعار حمایت از مستضعفان توضیح داد: من با شعار حمایت از حقوق مستضعفان به صحنه آمده ام و حقوق مستضعفان را در گروی اقتصاد نیرومند ملی در کنار عدالت می دانم و بر این مساله پایبند هستم و از آن بر نخواهم گشت. راه حل این مساله حمایت از بخش خصوصی، تولید ملی و نظایر اینهاست که من به آن پایبند خواهم بود. سرچشمه ی بیشترین فضیلت های یک نظام و جامعه از قشر مستضعف بر می خیزد.

میرحسین گفت: من انسان مسلمانی هستم که وارد عرصه شده و از همه ی نیروها و گروه های سیاسی و حمایت آنها استقبال می کنم. دیگر از قانون گریزی خسته شده ایم. ما از ضدیت با پیشرفت و توسعه خسته شده ایم. تورم 25 درصد امروز یعنی کوچک شدن سفره ی ضعیف ترها و ما باید به این مسایل توجه کنیم.

وی درباره ی تضمین عمل به وعده ها داده شده و جایگاه زنان در دولت آتی گفت: از اول زندگی این اعتقاد را داشتم که کسی یا نباید قول بدهد یا باید به آن عمل کند . اگر حافظه ی جمعی مردم را در نظر نگیریم باز باید متوجه باشیم که خدایی هست و این بدترین معامله با خداست که بخواهیم به بندگانش دروغ بگوییم. بنابراین من وعده هایی می دهم که بتوانم به آنها عمل کنم. به نظر من، منعی برای حضور زنان در بالاترین رتبه های نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد و من تلاش خواهم کرد از زنان در کابینه خود استفاده کنم. دولت بعدی همه ی تلاش خود را برای رفع تبعیض های جنسیتی به کار خواهد گرفت.

میرحسین موسوی درباره آزادی فعالیت تشکل های دانشجویی، آزادی بیان گفت: نگاه امنیتی به جوانان و به ویژه دانشجویان به ضرر ملت ما، تمامیت، وحدت و آینده ی ماست. ما باید نگاه امنیتی را کنار بگذاریم و به ویژه در رابطه با قشر دانشجو از این مساله پرهیز کنیم. من مخالف ستاره دار شدن دانشجویان هستم و یقینا در دولت خود اینچنین خواهیم بود. ما دانشجوی ستاره دار نخواهیم داشت و من مخالف این هستم که به هر بهانه ای خط کشی کنیم و افرادی را به مخالف نظام و دیگری تبدیل کنیم.

وی با بیان این که قطعا با آزادی بیان موافق هستم و این را جزو آرمان های انقلاب می دانم، گفت: آنچه از قانون اساسی بر می آید نیز آزادی بیان و آزادی پس از بیان است. اول انقلاب وضع در کشور به نحوی بود که مناظره آزاد بین شهید بهشتی و رهبر حزب توده یا آقای پیمان و یا رهبر چریک های فدایی خلق انجام می شد. جامعه ما بر می تابید که این نوع نظریات مطرح شود و همه از آن استفاده کنند ولی گذشت زمان اتفاقات مختلف ،‌جنگ تحمیلی و حرکت های تروریستی از قبیل انفجار در حزب جمهوری اسلامی منجر به بسته شدن تدریجی این فضا شد. من همیشه موافق بازگشت به آزادی هایی هستم که در قانون اساسی آمده است. در نتیجه نه تنها با بستن نشریات دانشجویی بلکه با بستن نشریات سراسری نیز مخالفم و نمونه اخیر آن یعنی بستن نشریه یاس نو را نیز محکوم می کنم و آن را جزو توقیف فله ای مطبوعات می دانم و این مساله را نیز محکوم می کنم.

او با اشاره به این که انتخابات ها, نقاط حساسی در جامعه هستند افزود: حساسیت مردم نسبت به مسایل سیاسی در این ایام بیشتر می شود و فرصت پیدا می کنند که فارغ از زندگی روز مره تصمیم بگیرند و این در حفظ استقلال کشور و نیز حفظ کرامت انسانی تعیین کننده است. البته رسانه ملی آن طور که شایسته است به وظایف خود عمل نمی کند و اگر درست است که باید از یک انتخابات آزاد ، رقابتی و منصفانه برخوردار شویم طبیعی است که همه کاندیداها باید از رسانه برخوردار شوند ولی دست ما از حداقل رسانه کوتاه است. بنابراین باید فضا را بشکافیم و پیام را به همه مردم برسانیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تسلیت رحلت آیت الله العظمی بهجت ، یاد و خاطره شهید آیت الله صدوقی و عالم بزرگوار آیت الله خاتمی را گرامی داشت و با اشاره به شهر یزد عنوان کرد: این شهر شهر تاریخی ، شهر مردم متدین ، خلاق و شهر سید محمد خاتمی است. جا دارد در اینجا اعلام کنم که من مفتخرم که در ستاد ارتباطات مردمی خود در اینجا از حضور فردی شریف و از خانواده شهدا یعنی آقای پاک نژاد بهره مند هستم و از حضور ایشان تشکر می کنم.

در این جلسه همچنین دکتر رهنورد همسر مهندس موسوی اظهار کرد: امروز برای من روز پرشکوهی است؛ چرا که در جمع دانشجویان عزیز ،‌استادان بی نظیر و مردم بافرهنگ یزد قدیمی، باستانی و در عین حال مدرن هستم.

او با تسلیت به مناسبت رحلت آیت الله العظمی بهجت و گرامیداشت یاد شهید آیت الله صدوقی و عالم گرانقدر روح الله خاتمی عنوان کرد: ای کاش امروز آقای سید محمدخاتمی هم در کنار ما بودند.

زهرا رهنورد با یادآوری مطالبات حوزه زنان، سعادت زنان را یک مقوله جنسیتی ندانست و توضیح داد: سعادت زنان یک مقوله ملی است. این که در ایام انتخابات مطالباتی مطرح شود و وعده هایی نیز در برابر آنها داده شود موجب حل مسایل مربوط به زنان نمی شود. حل مشکلات زنان یک پروژه بزرگ است که به عزم ملی نیاز دارد. موانع رفع تبعیض علیه زنان و حمایت از آنها باید شناسایی شود و تیم های متنوع از جمله در بین خود زنان باید برای حل وجوه مختلف این مشکلات تشکیل شود.

رییس سابق دانشگاه الزهرا همچنین با اشاره به مفهوم "دیگری سازی"، از وجود این معضل در کشور انتقاد و اظهار کرد : فکر می کنم در سی امین سال انقلاب اسلامی این کشور آنقدر قدرتمند است که برای همیشه لفظ "دیگری" را کنار بگذارد. دیگری سازی مغایر اصول دموکراتیکی است که در قلب اسلام نیز وجود دارد.

همسر مهندس موسوی تصریح کرد: اول انقلاب برخی تبعیض های جنسیتی وجود داشت که من در جهت رفع آن تلاش کردم و در سال 67 مقرر شد که تبعیض جنسیتی در دانشگاه ها برداشته شود.

"دختران ما 70 درصد ورودی های دانشگاه ها را تشکیل می دهند؛ افتخار می کنیم". رهنورد با گفتن این جمله بر نقش مهم زنان در جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: این مساله نشان دهنده آن است که نظام جمهوری اسلامی باید به این زنان و دختران ببالد و شرایط زندگی خوب آنها را فراهم کند. در کنار اینها باید آسیب شناسی شود که چرا پسران ما به درستی وارد دانشگاه نمی شوند؟ تبعیض جنسیتی یک اهانت به دانشگاه است و به این معناست که ای خانم های تحصیل کرده! شما حق ندارید به اندازه خودتان دانشگاه داشته باشید و ای آقایان ما! به جای این که ببینید معضل شما چیست به شما ارفاق می کنیم که وارد دانشگاه شوید.

دکتر رهنورد متذکر شد که شعار ابدی من، همواره آزادی بیان ، قلم و اندیشه برای همه است. من همچنین به استقلال کامل دانشگاه ها ، آزادی زندانی سیاسی و رفع تبعیض و حمایت از زنان در تمام زمینه ها معتقدم.

وعده هواداران خاتمی و موسوی:2خرداد، سالن 12هزار نفری آزادی



مراسم بزرگداشت دوم خرداد با حضور سید محمد خاتمی و میرحسین موسوی در سالن 12هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری یاری، در این مراسم که توسط گروه یاری، پویش حمایت از خاتمی و موسوی(موج سوم)، ستاد88 ، دانشجویان حامی خاتمی، دختران حامی میرحسین موسوی(نسل فیروزه‌ای)، ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی و کمیته دانشجویان استان تهران ستاد میرحسین موسوی برگزار می‌شود، رئیس دولت اصلاحات و مهندس موسوی کاندیدای مورد حمایت اکثریت اصلاح‌طلبان حضور خواهند داشت.

این مراسم از ساعت 16 الی 20 در سالن 12 هزار نفری آزادی واقع در کیلومتر 5 اتوبان تهران –کرج بر پا خواهد شد.
در این مراسم علاوه بر خاتمی و موسوی، حامیان آخرین نخست وزیر ایران از چهره‌های مختلف از جمله هنرمندان، نویسندگان، چهره‌های سیاسی و...حضور خواهند داشت.

لازم به ذکر است وسیله ایاب و ذهاب برای حضور در این مراسم در میادین بزرگ تهران و جلوی درب دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.

آدرس دقیق محل استقرار وسایل نقلیه به زودی در جدولی اعلام خواهد شد.

كارشكني مقامات يزد در آستانه سفر مير حسين موسوي به اين استان

در حالي كه نخست وزير دوران دفاع مقدس جهت ديدار با مردم استان يزد صبج دوشنبه وارد فرودگاه شهيد صدوقي يزد خواهد شد اما رئيس دانشگاه يزد كه از حاميان احمدي نژاد محسوب مي شود به مهندس موسوي اجازه حضور در جمع دانشجويان اين دانشگاه را نداده است و نخست وزير دوران دفاع مقدس قرار است در دانشگاه آزاد يزد سخنراني كند.

همچنين رئيس دانشگاه يزد با توزيع گسترده بن‌هاي بازديد از موزه كه فقط اعتبار آن در روز دوشنبه است سعي كرد در زمان سفر موسوي به يزد از استقبال دانشجويان از او بكاهد كه اين استراتژي با عدم استقبال دانشجويان از بن‌هاي توزيع شده به شكست انجاميد.

خبر ديگر از يزد حاكي است برخي بيلبوردهاي مهندي موسوي با داربست آن توسط برخي افراد از جايگاه آن ربوده شده است و حتي پارچه هاي سبزي كه در دانشگاه يزد بر در و ديوار آويزان شده بود به آتش كشيده شد.

گفتني است قرار است مير حسين مسوي در سفر به استان يزد با خانواده مرحوم آيت الله روح الله خاتمي ديدار كند.

سخنراني در مسجد حظيره يزد از مهمترين برنامه مهندس موسوي در استان يزد خواهد بود.

خاتمی:همه امکانات کشور برای یک فرد خاص بسیج شده


رئیس جمهور پیشین ایران با گروهی از «دختران و زنان جوان متخصص و آزاد اندیش» دیدار کرده و با ابراز نگرانی از وضعیت کشور، از مردم خواست در انتخابات شرکت کنند.

سید محمدخاتمی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری از نامزدی میرحسین موسوی حمایت می کند.

او گفت: در جامعه ما کسانی هستند که نمی خواهند مردم زیاد پای صندوق های رای بیایند چون احساس می کنند در غیبت آنها یا حضور کم رنگ مردم یک جریان شانس موفقیت بیشتری دارد و آن جریان مطمئنا مورد قبول اکثریت جامعه نیست و برای عوض شدن این مساله اکثریت باید پای صندوق های رای بیایند.

رئیس جمهور سابق ایران با اشاره به شرایط نابرابر تبلیغاتی در انتخابات گفت: متاسفانه در این ساز و کار همه امکانات کشور برای تبلیغ انتخابات و برای جذب نظر به سوی یک جریان و فرد خاص به کار گرفته می شود و تبلیغات و امکانات خیلی خیلی گشاد دستانه در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

خاتمی با ابراز نگرانی از وضعیت کشور گفت: بدون اینکه بخواهیم به کسی اهانت کنیم یا خدای نکرده بگوییم دیگران بد هستند معتقدیم کشور بد اداره می‌شود و می‌تواند بهتر اداره شود.

خاتمی معتقد است «اگر مردم در صحنه حضور پیدا نکنند این نگرانی وجود دارد که وضعیت فعلی که وضعیت خوبی نیست تداوم پیدا کند.»

محسن مخملباف هم از مهندس موسوی حمایت كرد


محسن مخملباف، كارگردان مشهور كشورمان كه فیلم‌هایش هنوز هم خاطرات و افتخارات بسیاری را برای ما زنده می‌كند در یادداشتی كه در اختیار یاری قرار داده، حمایت خود را ازمیرحسین موسوی اعلام كرد و به روایت افكار و اندیشه‌های میرحسین موسوی پرداخت.

متن کامل این یادداشت که با عنوان«صفر و صد یا کمی بهتر؟» در یاری منتشر شده، بدین شرح است:

1- یاد روزی افتادم در دوره انتخابات آقای خاتمی. ما چند تا مسافر درون یک تاکسی نشسته بودیم و بحث انتخابات خیلی داغ بود و راننده که جوانی بود و به نظر می‌آمد تازه گواهینامه گرفته، هیجان زده بود و از خوشحالیِ گواهینامه‌ای که گرفته بود، بین مسافرها شیرینی پخش می‌کرد. اما بی‌اعتنا به قوانین، با یک غرور زیاد، به شکل خطرناکی رانندگی می‌کرد که نگو و نبین. مسافرها هم بی‌خبر از خطر، سرگرم بحث داغ انتخابات بودند. در بین مسافران زنی بود که می‌گفت:


من رای نمی‌دهم و برایم فرقی نمی‌کند که چه کسی بر سر کار بیاید. من زندگی خودم را می‌کنم.

در همین لحظه ماشین تصادف کرد و سر من و این خانم به شیشه خورد. و هر دو از درد سرمان را گرفتیم. آن خانم که وضعش از من بهتر بود، شروع کرد بر سر راننده جوان فریاد زدن، که "اگه می‌دونستم رانندگی بلد نیستی، اصلا سوار ماشین‌ات نمی‌شدم."

من کمی که دردم آرام شد و خون سرم را که پاک کردم، گفتم: خانوم شما که از تجربیات درس می‌گیرین، لطفا در انتخابات شرکت کنین و به کسی که فکر می‌کنین حتی یک کمی بهتره رای بدین، و نذارین ماشین مملکت به دست یک راننده‌ای که ناشیه و تجربه نداره و قوانین رو رعایت نمی‌کنه بیفته، و زندگی من و شما و 70 میلیون ایرونی دیگه رو به خطر بندازه.

2- منتقدین خاتمی صفر و صدی‌ها بودند. آن‌ها که می‌گفتند: چون خاتمی ما را به صد در صد خواسته‌هایمان نرساند، پس به هیچ درد نمی‌خورد.

آن‌ها چون به صدی که می‌خواستند در دوره خاتمی نرسیدند، پس انتخابات را تحریم کردند و به موقعیت صفرِ احمدی‌نژادی در 4 سال گذشته رسیدند.

اکنون دوباره یک فرصت دیگر است که می‌تواند بر تاریخ ایران، حداقل 4 سال، و حداکثر خدا می‌داند تا کی! اثر کند.

آن‌ها که پای صندوق نمی‌روند، سهم خود را از وضعی که بعدا پیش می‌آید، فقط در خیال خود کم می‌کنند. و می‌خواهند اگر دوباره وضع صد در صد مطلوبی پیش نیامد، بگویند: ای بابا! تقصیر ما نبود. ما که اصلا در انتخابات شرکت نکردیم. در حالی که شرکت‌نکرده‌ها، نقش بیشتری در انتخاب احمدی‌نژاد داشتند تا شرکت‌کرده‌ها.

احمدی‌نژاد از رای‌هایی که به صندوق ریخته شد، بر سر کار نیامد. او از فرصت رای‌هایی که من و تو به صندوق نریختیم، پیدایش شد.

آمار نشان می‌دهد که ماهایی که در دور دوم قهر کردیم و پای صندوق‌ها نرفتیم، تعدادمان از آن‌ها که به احمدی‌نژاد رای دادند، بیشتر بود.

من خودم وقتی قلم را برداشتم تا این مطلب را بنویسم، فکر منفی همیشگی به سراغم آمد و از خودم پرسیدم: آیا این مطلب، در سرنوشت انتخابات اثر دارد... مدتی در فکر رفتم. و دوباره دیدم از خودم سوال صفر و صدی کرده‌ام. حداقل خاصیت این مقاله این است که خودم را متعهد به رای دادن می‌کند و حتما، حداقل روی یک نفر از خوانندگان اثر می‌کند. من اگر به همین دو رای هم دلخوش کنم، خودم را از تفکر منفی صفر و صد نجات داده‌ام. من به کمی بهتر فکر می‌کنم.

من می‌خواهم اگر این بار هم اتفاق بد قبلی تکرار شد، به وجدان خودم بگویم: من رای خودم را دادم و در وضع پیش‌آمده مقصر نیستم.

می‌گویند ملت‌ها، مثل آدم‌ها، هر کدام خصلتی دارند. ملت ایران با آن که ظاهر مدرنی دارد و با پول نفت ابزار زندگی مدرن را هم فراهم کرده، اما عقلش سنتی است. ابزار مدرن را دارد، اما فرهنگ استفاده از آن را ندارد. خوشبختانه بلد است از کامپیوتر و هواپیما و مترو برای زندگی بهتر استفاده کند، اما هنوز بلد نیست از صندوق رای، برای تغییر سرنوشتش استفاده کند. حداقل می‌شود گفت ایرانی در جزییات مدرن شده و در کلیات هنوز سنتی است. اما روزی تغییر سرنوشت با صندوق رای را هم یاد می‌گیرد.

3- سمیرا فیلمی ساخته است به نام "اسب دو پا". قصه بچه‌ای است که دلش برای یک بچه افلیجی می‌سوزد و آن بچه بی‌پا را بر دوشش سوار می‌کند و هر روز به مدرسه می‌برد. بعد از مدتی، آن بچه‌ای که بر کول دیگری سوار است، حتی برای کارهای خرد و ریزش هم از کول او پایین نمی‌آید و باورش می‌شود که اسب‌سواری حق اوست. و آن کس هم که سواری می‌دهد، با آن که سختی و ذلت می‌کشد، اما کم کم به این وضعیت عادت می‌کند و باور می‌کند که سواری دادن تقدیر تاریخی اوست. و چاره‌ای نیست. تا جایی که رفته رفته واقعا اسب می‌شود.


در معادله ستمی که در روابط فردی و اجتماعی ما حاکم است، آن که بر ما سوار است و ما که سواری می دهیم هردو مقصریم.

4- برای من آقایان موسوی و کروبی هر دو ایده‌آلند. هر دوی آن‌ها را از نزدیک می‌شناسم. با آقای کروبی که سال‌ها در زندان شاه بوده‌ایم. حتی مدت‌ها در یک سلول بوده‌ایم. و روزها و شب‌های فشار و زندان و شکنجه را در رویای روزی که عدالت و آزادی را خواهیم دید، تحمل می‌کردیم.

آقای کروبی در زندان که بود، قلب بزرگی داشت. امکان نداشت به یکی از زندانیان توسط یک زندانی دیگر ظلمی بشود و او سکوت کند. حتما مداخله می‌کرد. من گریه او را زیر شکنجه ندیدم، اما بارها گریه او را برای ظلمی که بر کسی رفته بود، با چشم خودم دیدم.

به دوستی که در مجلس سال‌ها در کنار او بود گفتم: به من بگو آیا او هنوز مرد همان سال‌هاست و یا حالا که به قدرت رسیده، و رییس مجلس شده، فراموش کرده است؟

آن دوست گفت: هنوز همان آدم است. کسی نیست که دستگیر شود و او بشنود و پیگیر کارش نباشد.

من یقین دارم که اگر آقای کروبی رای بیاورد، وضع حقوق بشر که زخم بی‌مرهم جامعه ماست، مرهمی و التیامی می‌یابد. و حیثیت از دست رفته بین‌المللی ما تا حدود زیادی اعاده خواهد شد.

از طرفی او را تنها و بی‌یاور نمی‌بینم. در کنار او کسانی را می‌بینم که تهران و ایران نیمه‌مدرن امروز، از معماری کلان امثال آن‌ها به وجود آمده است.

کروبی تجربه مدیریت مجلس را دارد. تجربه اصلاحات را دارد. درد کشیده است. و برای آزادی سیلی خورده است. و خوشبختانه صفر و صدی نمی‌اندیشد. و اگر به قدرت برسد، نمی‌خواهد مثل احمدی‌نژاد کشور را به دست یک جناح بسپارد. و بلد است برای حل مشکلات با جناح‌های مختلف مذاکره کند. و مذاکره در دنیای امروز رفتار شهروند متمدن است...

5- با مهندس موسوی در سال‌های اول انقلاب آشنا شدم. در آن وقت آقای موسوی نقاشی می‌کرد و استاد تاریخ هنر در دانشگاه تهران بود و خیلی جوان بود که به نخست‌وزیری رسید. و با آن‌که بیشتر اهل نظر بود، به قول همسرش، خانم رهنورد، از وقتی نخست‌وزیر شد، روز به روز حکمت عملی‌اش بر حکمت نظری‌اش چربید.

از صمیم قلب می‌گویم: اگر آقای موسوی نبود و حمایت‌هایی که از داشتن یک سینمای ملی و بین‌المللی کرد، امروزه ما صاحب این سینمای بلندآوازه در سطح جهان نبودیم. مهندس انوار و مهندس بهشتی در احیای سینمای ما نقش بنیادی داشتند، اما بدون حمایت همه‌جانبه مهندس موسوی و پیگیری او این کار عملی نمی‌شد.

موسوی با آن که شخصا و قلبا مسلمان و مومن است، اما دین او، دکان کسب او نیست، و در مقام یک نخست‌وزیر، یک شخصیت ملی است. من در همان سال‌ها از دهان خودش شنیدم که در جواب متعصبی گفت: من شخصا مسلمانم. اما نخست‌وزیر ارمنی‌ها و اقلیت‌ها هم هستم. من وقتی نخست‌وزیرم، باید به منافع یک ملت بیندیشم، و نه به منافع دار و دسته و صنف و هم مرام خودم.

از نظر اقتصادی هم مقایسه کنید دوره مهندس موسوی و احمدی‌نژاد را. در دوره مهندس موسوی یک جنگ تمام‌عیار همه‌جانبه، در وسیع‌ترین ابعادش، بر این ملت حاکم بود. اما نسل ما به خوبی به یاد دارد که با سیاست‌های اقتصادی او در بدترین شرایط تحریم اقتصادی، ما حتی دچار ده درصد تورم و گرانی دوران احمدی‌نژاد هم نشدیم. در حالی که در 4 سال احمدی‌نژاد، ما نه‌تنها جنگ نداشتیم که بارها و بارها پول بیشتری از فروش نفت به دست آوردیم. اما با این حال با این تورم و گرانی بی‌سابقه روبرو هستیم.

من مطمئن هستم که اگر مهندس موسوی رای بیاورد، هم اوضاع اقتصادی و هم اوضاع فرهنگی و هنری ایران بهتر از 4 ساله گذشته خواهد شد. و منش او تنش‌های بین‌المللی را تخفیف خواهد داد.

او هم تجربه دراز مدت کار عملی را در مقام یک نخست‌وزیر دارد و هم فرصت کافی برای در حاشیه نشستن و اندیشیدن به راه حل مشکلات را.

6- بعضی‌ها از صندلی ریاست جمهوری اعتبار می‌گیرند. بعضی‌ها مثل خاتمی به آن اعتبار می‌دهند. و بعضی‌ها وقتی بر این صندلی می‌نشینند هیجان‌زده می‌شوند. مثل آقای احمدی‌نژاد که هنوز هیجان‌زده است. 4 سال است بر این صندلی نشسته هنوز خوشحالی‌اش فروکش نکرده. هنوز شیرینی پیروزی در انتخاباتش را پخش می‌کند. و مدام از معجزه حرف می‌زند. چون فقط باید یک معجزه اتفاق بیفتد تا کسی مثل ایشان روی این صندلی بنشیند.

درست نقطه مقابلش کسی چون مهندس موسوی است. او با آن که مناسب این صندلی است، اما به آن بی‌میل است. مهندس از نشستن روی این صندلی به هیجان نمی‌آید. چنان که تا 4 سال بعد، از خودش و از معجزه‌ای که او را روی این صندلی نشانده حرف بزند. بیست سال کنار کشیدن او بهترین دلیل برای بی‌میلی او به قدرت است. به او رای بدهند، خدمتش را می‌کند. ندهند، مسئولیت را از دوشش برداشته‌اند. و او سرگرم هنرش می‌شود.

7- در اوایل انقلاب او در کار هنر بود. و تمام دوستانش از هنرمندان بودند. و هر لحظه دلش در هوای بودن در آن فضاهای هنری دل‌خواهش پر می‌زد. و به همین دلیل تا از نخست‌وزیری کنار کشید، بلافاصله به جمع دوستان هنری‌اش پیوست و یکسره با آنان بود.

اما تا وقتی در پست نخست‌وزیری بود، از هنرمندانی که حتی از دوستانش بودند و به خاطر آن که حالا او در حکومت بود، فاصله می‌گرفتند، تشکر می‌کرد. و می‌گفت: استقلال هنرمند در سایه فاصله او از حاکمان است. او می‌گفت هنرمند زبان درد مردم است. و اگر به حکومت نزدیک شود، کم‌کم شرم و رودرواسی و چشم در چشمی مانع از آن می‌شود که هنرمند نقش واقعی خودش را انجام دهد. و به وقت لازم زبان به انتقاد بگشاید. او می‌گفت: هنرمند سخنگوی ملت است، نه سخنگوی حکومت.

اگر خود من در فضای آن‌چنانی آن دوران که شما بهتر از من می‌دانید چه دورانی بود، جانم را کف دستم می‌گذاشتم و عروسی خوبان را می‌ساختم و نهادهای امنیتی مرا احضار می‌کردند و آقایی که برای ثواب بازجویی به همراه 12 بازجوی دیگر در خیابان فاطمی در ساختمان وزارت کشور مشغول ثواب بازجویی کردن از من می‌شدند و فیلم عروسی خوبان را توقیف می‌کردند، این مهندس موسوی بود که فیلم را در هیئت دولت نشان می‌داد و به وزرایش می‌گفت: اگر هنرمند درد مردم را به ما نگوید تا ما خودمان را اصلاح کنیم، پس ما در کدام آینه عیب خویش را ببینیم؟

فیلم عروسی خوبان با درد و جرات من ساخته می‌شد، اما اکرانش دیگر به حمایت مهندس موسوی بستگی داشت. او مصداق بارز کسی بود که می‌گوید: من مخالف فکر توام، اما جانم را می‌دهم تا تو بتوانی حرفت را بزنی.

8- می‌گویند مهندس موسوی در دوران نخست‌وزیری‌اش انقلابی بود. معلوم است که بود. مگر من نبودم؟ و مگر شما، اگر هم نسل من هستید، انقلابی نبودید؟ در آن دوران از راست و چپ همه انقلابی بودند. و مگر 30 میلیون مردم انقلابی نبودند که همه در خیابان‌ها ریختند و انقلاب کردند؟ چرا آلزایمر مصلحتی می‌گیریم؟ ما مردم ایران چه خوب و چه بد، در سال 57 با اکثریت قاطع انقلاب کردیم و در این تجربه 30 ساله از آنچه کرده بودیم ، خودمان هم عوض شدیم. امروزه چه کسی هست که بعد از این تجربه پر فراز و نشیب 30 ساله، شبیه 30 سال پیشش باشد؟

مهندس موسوی هم عوض شده است. منتها او حتی عوض نشده آن دورانش نیز، از عوض شده امروزه خیلی‌ها بهتر است. او امتحان آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی‌اش را در دوران نخست‌وزیری‌اش داده است. فقط او یک اشکال دارد. و آن این است که هنوز شهید نشده. ما ملتی هستیم که تا کسی شهید نشود، قبول نیست. برای ما آزادی‌خواه کسی است که در زندان است و در حال اعتصاب غذاست. اما همین که آزاد شد، حتی اگر در حال ادامه مبارزه برای آزادی باشد، می‌گوییم کلک بود، از خودشان است.

و چون ما همیشه صد در صد را می‌خواهیم، آن هم صدی که فقط در ذهن خود ما درست است، مدام به وضعیت صفر می‌رسیم. و چون نگاه تاریخی نداریم، مدام تاریخمان تکرار می‌شود. و چون نگاه علمی نداریم، تجربیاتمان را آزمایش نمی‌دانیم تا از آن قانون علمی کشف کنیم. همه چیز را بد شانسی یا خوش‌شانسی می‌گیریم. اگر انقلاب ایران را آزمایشی می‌گرفتیم که سی میلیون نگاه علمی نتیجه آن را چه درست و چه غلط بررسی می‌کند، تا حالا به قوانین خوشبختی اجتماعی خود رسیده بودیم.

چند نفر هستند که به 8 سال اصلاحات به عنوان یک آزمایش علمی اجتماعی دیگر نگاه کنند و از آن آزمایش، قوانین حاکم بر روند حرکت در این جامعه را کشف کنند. هر چند نفر باشند، یکی از آن‌ها مهندس موسوی است. نگاه او علمی است. و به آزمایش انقلاب و اصلاحات، مثل یک آزمایش نگاه می‌کند و نه مثل یک رویا و آرمان. برای او آرمان، آزادی و عدالت است. اما انقلاب و اصلاحات، فقط یک آزمایش بزرگ اجتماعی است که باید منتظر نتایج علمی آن بود. هیچ دانشمندی به آزمایش‌هایش به دیده شکست و پیروزی و یا آرمان و ایمان نگاه نمی‌کند. و مگر بشر جز آزمایش راه دیگری برای شناخت علمی داشته است؟ و مگر شناخت جامعه جز از راه سعی و خطا و آزمایش علمی ممکن است؟

آن‌ها که با انقلاب بدند، طوری غیر علمی از انقلاب حرف می‌زنند که اگر می‌توانستند یک انقلاب دیگر می‌کردند. و برای همین از آزمایش ما نتیجه لازم را نمی‌گیرند و با آن که به آزمایش ما فحش می‌دهند، دنبال تکرار همان آزمایشند. انگار انقلاب نسل ما بد بود ولی انقلاب نسل آن‌ها خوب است.

از طرفی ما ایرانی هستیم. و ما ایرانی‌ها در سود شریکیم، اما در زیان شراکتمان را به هم می‌زنیم. تا حالا یک ایرانی را دیده‌اید که خودش را در پول نفت سهیم نداند؟ اما تا حالا چند تا ایرانی را دیده‌اید که خودش را در انقلاب و به‌خصوص جنبه‌های منفی‌اش سهیم بداند؟

برای ریاست جمهوری ما یک چگوارا می‌خواهیم که ضمنا گاندی باشد و در عین حال مسلمان و شبیه حضرت علی و در عین حال سکولار و حتی لاییک که در متن همه جریانات از اول انقلاب بوده باشد، اما با هیچ کسی، دوستی و یا مراوده و یا دشمنی نکرده باشد، و خیلی هم با تجربه باشد، اما قاطی هیچ جریانی نبوده باشد. و بعد از مدتی طولانی شکنجه و اعتصاب غذا شهید شده باشد.

مگر می‌شود یک شهید آزادی و عدالت را یافت که رییس جمهور ما شود؟

9- نکته دیگر نقش زن ایرانی است که همیشه از معادله سیاست کلان ما حذف شده است. من تصور نمی‌کنم به این زودی‌ها حتی وزیر زن داشته باشیم، چه رسد به این که رییس جمهورمان روزی زن باشد.

متاسفانه این وضعیت در دنیای امروز فراگیر است و خاص ایران تنها نیست. جهان معاصر هنوز مردسالار است. اما در بعضی جاها این مشکل با همسر رییس جمهور حل شده است. در آمریکا که کشوری است که هنوز نهاد خانواده در آن مهم است، مردم به اوباما رای می‌دهند، اما همسر او هم بلافاصله در کنار او نقش بانوی اول را عهده‌دار می‌شود. در فرانسه همسر رییس جمهور، یک هنرمند است و نقش بانوی اول را در کنار او بازی می‌کند. در کنار مهندس موسوی خوشبختانه زن فرهیخته‌ای به نام زهرا رهنورد حضور دارد که می‌تواند این نقش را عهده‌دار شود.

در قبل از انقلاب زهرا رهنورد مشهورترین زن هنرمند مسلمان ایران بود. ما در زندان سیاسی مدام درباره یک دختر هنرمند و شجاع ایرانی حرف می‌زدیم که با جسارت و هنرش غوغا کرده است و هر روز منتظر خبر دستگیری‌اش بودیم.

بعدها که انقلاب شد من یک روز در آسانسور روزنامه‌ای سوار شدم، خانمی به همراه دختر بچه کوچکی سوار آسانسور شد. به رسم آن دوران من سرم را پایین انداختم. و چشمم به کفش پاره این خانم افتاد. یک دفعه آن خانم مرا شناخت و پرسید: شما فلانی هستی؟ گفتم: بله. و او هم گفت: من هم زهرا رهنورد هستم. گفتم: خوشوقتم و رویم نشد بگویم سال‌هاست منتظر دیدار شما بودم.

وقتی از آسانسور خارج شدم، فقط آن کفش پاره در نظرم بود. در آن زمان او همسر نخست‌وزیر کشور بود. امروزه من و شما کفش پاره را ملاک خوبی کسی نمی‌دانیم. از بس که عوام‌فریبانه آن را خرج کرده‌اند. اما در آن روزگار ما شیفته آن داستان حضرت علی بودیم که عده‌ای جمع شده بودند تا او را به حکومت راضی کنند و او مشغول وصله زدن به کفش پاره‌اش بود و می‌گفت: دنیایی که شما به من پیشنهاد می‌کنید، برای من بی‌ارزش‌تر از این کفش پاره است.

چنین داستان‌هایی و چنین بودنی‌هایی آتش به روح نسل ما می‌زد. اگر کفش رهنورد که زن نخست‌وزیر آن دوران بود، پاره نبود، در آن دوران جنگ، کفش 30 میلیون ایرانی دیگر باید پاره می‌بود، و کسی به فکر نبود.

این‌ها این‌طور می‌زیستند تا فراموش نکنند که نماینده کدام ملتند. امروزه ما نه در آن شرایطیم و نه این چیزها آتش در جان کسی می‌زند. اما انقلاب با این قصه‌هایش بود که جان نسل مرا به آتش می‌کشید و از داشتن و بودن بی‌نیازمان می‌کرد.

در کنار این سادگی و بی‌میلی به دنیا که هم ویژگی رهنورد بود و هم ویژگی مهندس موسوی، یک روح ثروتمند از هنر و فلسفه و مدیریت در آن‌ها وجود داشت. و همین بود که آن‌ها را متفاوت می‌کرد. و الا خیلی‌ها هستند که ساده‌زیستند، و فقیرانه زندگی می‌کنند، اما روح‌شان از زندگی‌شان فقیرتر است.

مهندس موسوی آن‌قدر هنرمند است که یک پست سیاسی او را از خود بی‌خود نکند. و با آن که مرد است، اما در کنار او زنی است که مدام حقوق زنان را به یاد او می‌آورد.

ما ایرانی‌ها 70 میلیون جمعیت هستیم. نیمی از ما ایرانی‌ها را زنان ایرانی تشکیل می‌دهند. آن‌ها رای می‌دهند. آن‌ها در رنج‌های ما حتی بیش از ما رنج می‌برند. اما هیچ‌گاه در سطح کلان سیاسی، نقشی برای خود نمی‌بینند. برای شرایط کشور ایران، این نقش نمادین بانوی اول ایران، آن هم در کشوری که به نهاد خانواده می‌بالد، یک گام آغازین برای حل مشکل حضور زنان در عرصه سیاسی است. و این فرصتی است که با وجود رهنورد در کنار موسوی می‌تواند ایجاد شود. در دوران قبل دختران آقای هاشمی به‌خصوص فائزه هاشمی این نقش را به شکل دیگری داشت. و خدماتی که فائزه هاشمی برای ورزش زنان انجام داد، بی‌نظیر است. اما چون او هم هنوز شهید نشده کسی نیست تا از او قدرشناسی کند...

10- به مادرم زنگ می‌زنم و می‌پرسم: مادر به کی رای می‌دی؟ می‌گه: مادر جون، تو که نبودی، دیوارها نم کشید. سقف خونه ترک برداشت، رفتم سر کوچه‌مون بنایی بود. یکی داشت یک خونه‌ای رو با کلنگ خراب می‌کرد، گفتم: "آقا خدا خیرت بده. بیا این خونه رو تا سقفش نیومده روی سرمون، درستش کن."

گفت: "خانوم من یک ... ام. کارم خراب کردنه. اگه می‌خوای خونه تو خراب کنی، بده دست من. اما اگه می‌خوای درستش کنی، برو یک مهندس پیدا کن."


ناآرمي در كوي دانشگاه تهران

در پي پخش سه هزار تروال 50 هزار توماني در بيش دانشجويان كوي شهيد چمران دانشگاه تهران كه از آن به عنوان هديه رئيس جمهور نام برده شده است دانشجويان از دريافت اين پولها خودداري كرده و موجبات اعتراض وسيعي شده است.
هم اكنون دانشجويان با حالت اعتراض در كوي دانشگاه تهران به سر مي‌برند.
اخبار تكميلي متعاقبا ارسال مي شود

۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۷, یکشنبه

کلیپ سخنان مهندس میر حسین موسوی در دانشگاه گیلان(حتما ببینید)


 

فیلم تبلیغاتی انتخابات سال 88 - مهندس میرحسین موسوی - زهرا رهنورد و سید محمد خاتمی


 

انفجار گاز اشک آور حین سخنرانی میرحسین در ملارد


سلام: انفجار گاز اشک آور در حین سخنرانی مهندس میرحسین موسوی موجب وارد شدن آسیب و نگرانی به مردم مشتاق دیدار با مهندس موسوی شد.

به گزارش سلام ، در اواسط سخنراني مهندس ميرحسين موسوي تعدادي از گروه‌هاي فشار كه در انتهاي شبستان بارها سخنراني مهندس ميرحسين موسوي را قطع كرده بودند با خشونت كشيدن جلسه قصد داشتن مانع از سخنراني مهندس ميرحسين موسوي شوند.

كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري در اين ميان بارها مردم را به آرامش دعوت كرد و با خونسردي از آنها خواست كه از ايجاد تنش و درگيري با برهم زدگان اين نشست خودداري كنند.

حاميان مهندس ميرحسين موسوي كه به شدت مشتاق شنيدن سخنان داوطلب دهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري بودند در اقدامي خودجوش چند نفر از اغتشاش گران را از مسجد بيرون كردند تا فضاي جلسه براي مردم ايمن‌تر شوند.

همچنین در حین سخنرانی میرحسین در مسجد امام جعفر صادق(ع) عده ای ناشناس به قصد ایجاد تنش و تشویش اذهان اقدام به پرتاب و انفجار گاز اشک آور نمودند که به دلیل ازدحام جمعیت موجب آسیب و نگرانی مردم شد.

علی رغم فضای ملتهب ایجاد شده مهندس موسوی به سخنرانی خود ادامه داد و مردم نیز بر عزم خود مبنی بر تداوم سخنرانی پافشاری کردند.

در همین حال وهب احمدي نام معلم فداكاري است كه به چشمانش گاز اشک آور زده‌اند. به همراه تعدادي دانش‌آموز به مسجد آمده‌ بودند تا از مهندس ميرحسين موسوي استقبال كنند.

احمدي گفت: حين حمله تنش‌آفرينان در مراسم ميرحسين از آنها خواستم اجازه دهند مهندس موسوي سخنان خود را بيان کند و بگذارند ميرحسين پس از سالها حرفش را بزند كه تنش آفرينان به سمت من حمله كرده و به چشمان من گاز اشک آور زدند.

وي در ادامه با اشاره به پلاکاردهايي که تنش آفرينان با خود به همراه داشتند گفت: تنش‌آفرينان در پلاكاردهاي جداگانه نوشته بودند «نظر شما درباره احمدي‌نژاد چيست؟ صادقانه بگوييد».

وي با اشاره به خرابکاري تنش آفرينان در مراسم ميرحسين گفت: آنها با كندن پلاكاردها و قطع بلندگو قصد داشتند سخنراني مهندس‌ ميرحسين موسوي را قطع كنند.

برخي از ساكنين ملارد خبر از جمع آوري پلاكاردهايي كه توسط مردم براي استقبال از ميرحسين موسوي تهيه و نصب شده بود توسط بخشداري دادند به صورتي كه از طرف بخشداري اجازه پخش قرآن از مسجد ملارد نيز داده نشده بود.

شايان ذکر است اغتشاش گران در جلسه ميرحسين موسوي توسط مردم محلي به بيرون از محل سخنراني رانده شدند.

سر اومد زمستون (کلیپی بسیار زیبا حتما ببنید)

رای ندادن =

«به نام احمدی نژاد » جایگزین «به نام خدا شد»

روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت برنامه ای با حضور فاطمه رجبی و به دعوت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر در ابتدای برنامه سخنرانی «فاطمه رجبی » همسر سخنگوی دولت « محمود احمدی نژاد»، مجری برنامه به جای آنکه سخنانش را با نام خدا آغاز کند، « با نام احمدی نژاد » آغاز کرد که با اعتراض و فریاد “لا اله الا الله” اعضای فراکسیون مدرن انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی و علوم پزشکی شهر مشهد و دیگر دانشجویان حاضر در سالن همراه گشت.

جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بعد از ظهر چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه با دعوت از فاطمه رجبی، در برنامه ای تحت عنوان “مرد هزار چهره ۳″ طبق معمول به تخریب اصلاح طلبان و اصولگرایان منتقد دولت پرداخت


اما آن چه در این برنامه تعجب همگان را برانگیخت سخنان مهدی مشكانی، مجری برنامه و یكی از اعضای ارشد جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بود، وی در ابتدای برنامه كلامش را این گونه آغاز كرد:

«به نام صراحت، به نام صداقت، به نام عدالت، به نام محمود احمدی نژاد»

در این لحظه دانشجویان منتقد با فریاد های “لا اله الا الله” اعتراض خود را به این کفرگویی اظهار کردند.

گفتنی است پیش از این رجبی، محمود احمدی نژاد را «معجزه هزاره سوم» خوانده بود و اکنون دانشجویان حامی احمدی نژاد در تشکل های دولت ساخته و در حضور رجبی نام احمدی نژاد را جایگزین نام خدا نمودند.

۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۶, شنبه

کلیپی برای مهندس موسوی

سفرهای استانی خاتمی برای حمایت از موسوی

در روزهای آتی سید محمد خاتمی برای حمایت از مهندس میر حسین موسوی به چند استان بزرگ کشور سفر خواهند کرد. رییس جمهوری پیشین ایران، پیش از این حمایت قاطع خود را از نامزدی نخست وزیر نخست وزیر دوران دفاع مقدس در دهمنین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود.

محسن امین‌زاده رییس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان حامی میرحسین در همایش معتمدین و روسای ستادهای انتخاباتی سراسر کشور مهندس موسوی با تاکید بر اینکه این اجتماع نشان می‌دهد که قدم‌های مهمی در ماه‌های اخیر برای پیروزی برداشته شده گفت: حضور امروز شما نشانه‌ی اعتقاد شما به تغییر است. ما همه با هم میثاق بستیم برای ایجاد تغییر و استقرار دولت کارآمد، ‌توسعه‌گرا، قانون‌مدار، سالم و صادق. ما با شما و با آقای خاتمی آغاز کردیم و همراه ایشان راه را با آقای مهندس موسوی ادامه خواهیم داد.

وی افزود: کار بسیار دشواری در پیش داریم که قدم اول و مهم سازماندهی است، شاید بهتر بود که فرصتی داشتیم و ستاد منسجمی را راه‌اندازی می‌کردیم اما امروز هم با این وجود باید از حداکثر ظرفیت‌ها استفاده کنیم. با در نظر گرفتن اینکه ساختار چند ستادی مشکلات خاص خود را دارد اما مهم این است که همه زیر این چتر بزرگ گرد آییم.

امین زاده تاکید کرد: هرچه به روزهای انتخابات بیشتر نزدیکتر می‌شویم حساسیت کار ما بالاتر می‌رود و راه پیروزی ما افزایش مشارکت مردمی است و به دلیل آنکه رفتار رسانه‌ی ملی به گونه‌ای است که ترجیح می‌دهد مشارکت چندان بالا نباشد اولین تلاش ما باید ایجاد موج و افزایش مشارکت مردم در انتخابات باشد.

وی در پایان گفت: ما همراه آقای خاتمی در کنار آقای مهندس موسوی خواهیم بود و تلاش می‌کنیم در آینده‌ای نه چندان دور پیروزی آقای مهندس موسوی را جشن بگیریم. آقای خاتمی هم اعلام کرده اند که هر کاری که از دست‌شان بر بیاید برای پیروزی آقای مهندس موسوی خواهند کرد و در روزهای آتی ایشان برای حمایت از آقای مهندس موسوی به چند استان بزرگ کشور سفر خواهند کرد

حضور مهندس میرحسین موسوی در نمایشگاه کتاب



حضور مهندس میرحسین موسوی در نمایشگاه کتاب


















76٪ را‌ی‌دهندگان دانشگاه امیرکبیر به موسوی رای می‌دهند

طرح گسترده نظرسنجي كه از سوي حاميان میرحسین موسوي طي هفتة گذشته در دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي‌تكنيك) و با جامعة آماري حدود 15% از دانشجويان برگزار شد، نشان مي‌دهد كه ميرحسين موسوي با فاصلة زيادي نسبت به ديگر رقبا، در صدر قرار دارد.
به گزارش «موج سوم»، مجريان اين طرح نظرسنجي تلاش كرده‌اند براي دستيابي به تخمين‌هاي نزديك به واقعي، از توزيع برگه‌هاي نظرسنجي در محيط‌هايي كه توزيعي متفاوت با توزيع طبيعي دانشجويان داشته‌اند (همانند صحن دانشگاه يا مسجد)، اجتناب كنند. نتايج تفصيلي و تحليل‌هاي آماري اين نظرسنجي (و بر حسب امكان به تفكيك جنسيت، مقطع و دانشكده)، در آينده‌اي نزديك جمع‌بندي و به ستاد میرحسین موسوي ارائه خواهد شد. 1486 نفر نيز در اين نظرسنجي شركت كرده‌اند. نتايج اجمالي اين نظرسنجي (2 سوال از 4 سوال) در ادامه مي‌آيد.
در سوال اول از دانشجو پرسيده شده است كه تصميم شما در انتخابات پيش روي چيست؟ نمودار زير، توزيع پاسخگويان را نشان مي‌دهد.

۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۹, شنبه

میر حسین را بیشتر بشناسیم


بازتاب آنلاین : میرحسین موسوی متولد خامنه سال 1320 است. کاسب زاده آذری سالهای پرافتخاری را پیش و پس از انقلاب در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. سالهایی که از عالم هنر به سیاست آمد و از سیاست به هنر بازگشت.و اینک بار دیگر به عالم سیاست باز گشته است. میرحسین موسوی، اگر چه فوق لیسانس معماری دارد اما بیش از انکه در عرصه معماری شناخته شده باشد، چهره ای سیاسی است.
میرحسین موسوی متولد خامنه سال 1320 است. کاسب زاده آذری سالهای پرافتخاری را پیش و پس از انقلاب در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. سالهایی که از عالم هنر به سیاست آمد و از سیاست به هنر بازگشت.و اینک بار دیگر به عالم سیاست باز گشته است. میرحسین موسوی، اگر چه فوق لیسانس معماری دارد اما بیش از انکه در عرصه معماری شناخته شده باشد، چهره ای سیاسی است.
هرچند او به عنوان آخرین نخست وزیر نظام جمهوری اسلامی ایران (پس از مهدی بازرگان، محمدعلی رجایی، محمدجواد باهنر و محمدرضا مهدوی کنی) پس از اتمام دوره خدمتش در این منصب، عطای سیاست را به لقایش بخشید و به عالم هنر بازگشت.
او که مدرکش را در بهار سال 48 از دانشگاه ملی (شهید بهشتی) در رشته معماری و شهرسازی اخذ کرد، طرح اداره مرکزی آب و فاضلاب اصفهان را در سال 1348 نوشت و تا سال 50 آن را اجرا کرد. سپس طرح مجموعه کانون توحید را در سال 1350 اجرایی کرد تا آثاری ماندگار در معماری سیاسی ایران برجای گذارد. چرا که کانون توحید چه پیش از انقلاب و چه پس از ان مرکز تجمع سیاسیون منتقد بوده و هست. چه ان زمان که مطهری در آنجا سخنرانی می کرد و چه در سالهای اخی
ر.

از آثار معماری مهندس معمار در سالهای پس از انقلاب نیز می توان به طراحی ساختمان مزار شهدای هفت تیر، طرح مرکز مطالعات، طرح دانشگاه شاهد، طرح تکیه شهدای اصفهان، طرح بنای یادبود شهید خرازی، طرح مجموعه فرهنگی تجاری بین‌الحرمین شیراز و طراحی سایت دانشگاه علامه طباطبایی در سالهای دهه دوم انقلاب اشاره کرد. موسوی در دهه های بعد از فعالیت خود کاست تا جایی که ساخت مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری در سال 1376 تنها نماد فعالیت او در سالهای اخیر است. البته میرحسین در طول این سالها بیشتر به نقاشی روی آورد و چندین نمایشگاه نقاشی انفرادی و جمعی را برپا نمود. 2فرزند نتیجه زندگی مشترک میرحسین موسوی با زهرا رهنورد است.
مسئولیت‌های اجرایی :
1- عضو شورای انقلاب اسلامی 1359-1358
2-عضو شورای مرکز ی حزب جمهوری اسلامی 1361-1357
3- رییس دفتر سیاسی حزب جمهوری اسلامی 1360-1358
4- قائم مقام دبیرکل حزب جمهوری اسلامی 1360-1358
5- سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی 1360-1358
6- وزیر امور خارجه 1361-1360
7- نخست وزیر 1368-1360
8- رییس ستاد انقلاب فرهنگی 1360
9- رییس شورای اقتصاد 1368-1360
10- رییس بنیاد مستضعفان 1368-1360
11- رییس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح
12- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه دارد-1368
13- عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی ادامه دارد-1375
14- مشاور سیاسی رییس جمهور 1376-1368
15- مشاور عالی رییس جمهور 1384-1376
16- رییس شورای هنر - ادامه دارد-1378
17- رییس فرهنگستان هنر - ادامه دارد-1378

فعالیت های دانشگاهی:
موسوی در دانشگاه تربیت مدرس دروسی چون مسائل ایران و ریشه‌های انقلاب را تدریس کرده و در دیگر دانشگاه ها نیز به شکل پراکنده تدریس هایی داشته است. از جمله تدریس تاریخ تمدن و فرهنگ و معماری در دانشگاه ملی در سالهای 1357-1354. او در این سالها رساله های بسیاری را راهنمایی کرده که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:
1-مقایسة آرای سیدقطب و دکتر شریعتی استاد راهنما-کارشناسی ارشد
2- مقایسة آرای امام خمینی(ره) و آیت‌ا… نائینی استاد راهنما-کارشناسی ارشد
3-استراتژی امنیت ملی استـاد مشاور-دوره دکتـری
4-کاریزما در مدیریت استـاد مشاور-دوره دکتـری
5-چالش‌های مردم‌سالاری در ایران استاد راهنما-کارشناسی ارشد
6-نفت و سیاست خارجی در دوران پهلوی2 استاد راهنما-کارشناسی ارشد
7-نفت و سیاست خارجی در دهه اول انقلاب استـاد راهنما-دورة دکتـری
8- چرایی به قدرت رسیدن دولت مطلقه نوگرا در ایران استـاد راهنما-دورة دکتـری
9- امنیت ایران در عصر جهانی شدن،چالش‌ها و سیاستها استـاد مشاور-دورة دکتـری
10- توسعة مرکز شهر اردبیل استاد راهنما-کارشناسی ارشد
11- طرح دانشگاه هنر اسلامی تبریز استاد راهنما-کارشناسی‌ارشد
12- دولت رانتیر و جامعه مدنی در ایران (1376-1357) استاد راهنما-کارشناسی‌ارشد
13-تأثیر ایدئولوژی سیاسی بر رفتار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی استـاد مشـاور-دورة دکتـری
14- الگوی مدیریت تکنوکراتیک و تأثیر آن بر موقعیت طبقة متوسط جدید ایران استاد مشاور- کارشناسی ارشد
15- بستـرهای همکـاری و رقابـت روسـیه و ایالات متحده در آسیای مرکزی استاد راهنما-کارشناسی ارشد
کتاب ها و تالیفات:
موسوی که در سالهای 58 تا 60 سرمقاله های روزنامه جمهوری اسلامی را می نوشت، آثار مکتوب بسیاری در حوزه فرهنگ و سیاست دارد، از جمله « فرهنگ و واژگان علوم سیاسی در اسلام » انتشارات قلم 1356، «تحلیلی بر دو مفهوم قرآنی» انتشارات قلم 1356، « پنج گفتار دربارة انقلاب و جامعه» تألیف دفتر نشر فرهنگ اسلامی1377-1375