
ميرحسين موسوي درجمع دانشجويان دانشگاه زنجان با تاكيد بر اينكه عرصه اقتصاد، سياست و فرهنگ جدا از هم نيستند، تاكيد كرد كه براي حل مشكلات عرصه فرهنگ بايد «دولت فرهنگي» داشته باشيم، نه «فرهنگ دولتي» و گفت:« فرهنگ دستوري و آمرانه نيست. وظيفه دولت، بسترسازي و باز كردن فضايي است كه همه در آن بتوانند آزادانه فعاليت كنند.»
به گزارش ايسنا، ميرحسين موسوي همچنين در سخنان خود به پرسشي درباره مسائل مربوط به زبان آذري اينگونه پاسخ داد:« زبان حافظ ارزشها و اسطورهها و پديدهاي زنده است كه نميتوان با آن آمرانه برخورد كرد. زبان تركي نيز زباني زنده است با ادبياتي وسيع است. من اعتقاد دارم بايد اصول قانون اساسي درباره زبانها و اقوام مختلف كشور به خوبي اجرا شود.»
موسوي گفت:« هيچ تحقيري در خواندن، نوشتن و آموزش متون تركي احساس نميكنم و از آن لذت هم ميبرم. ويژگي ما آذربايجانيها اين است كه هر وقت كشور در خطري قرار گرفته، پيش از همه براي دفاع آماده شده كشور را حفظ كردهايم. دغدغه و دلسوزي آذربايجانيها براي كل كشور است.»
موسوي درباره برخي مشكلاتي حقوقي مربوط به زنان نيز تاكيد كرد كه هر گونه اصلاح در اين زمينه نيز بايد ازطريق قانوني صورت گيرد و گفت:« من مخالف هر نوع تبعيض درباره زنان هستم و لوايحي را در اين زمينه مطابق اختيارات به مجلس ميبرم.
موسوي در ادامه سخنان خود به برخي مشكلات مربوط به دانشجويان اشاره كرد و با تاكيد براينكه بايد «نگاه امنيتي» نسبت به دانشگاه و دانشجو تغيير كند گفت كه از نظر او دانشگاه بايد مستقل باشد و نبايد دانشجوي ستارهدار يا استاد بازنشسته به دلايل سياسي داشته باشيم.
نخست وزير دوران دفاع مقدس در ادامه به پرسش يكي از دانشجويان منتقد خود كه او را مسوول انقلاب فرهنگي ميخواند،اينگونه پاسخ گفت:« زمان انقلاب فرهنگي من مسووليتي نداشتم و هنوز نخست وزير نشده بودم.انقلاب فرهنگي درفضاي خاص اول انقلاب به فرمان حضرت امام (ره) و ازسوي جمعي از دانشجويان انجام شد و برخي افراد نظير باهنر، شمس آل احمد و سروش و... براساس فرمان امام (ره) در كار شركت داشتند. متاسفانه سوال شما مستند نيست درحالي كه قراراست سوال يك دانشجوي فرهيخته و تحصيلكرده، دقيق باشد. نبايد مسائل مختلف را با هم بياميزيم و از آن براي مخدوش كردن تاريخ وسيله بسازيم.»
ميرحسين موسوي درپاسخ به سوال ديگري درباره «نشست و برخاستش» با جبهه مليها، به پرسش كنندهاش كه پيراهن مشكي هم پوشيده بود، گفت:« نشست و برخاست من با جبهه ملي دروغ محض است، شما اينجا يك دروغ روشن را مطرح كرديد.به شما ميگويم امروز لباس قرمز بپوش! اما دروغ نگو.»
در ادامه يكي ديگر از دانشجويان منتقد موسوي از او درباره استعفايشپرسيد كه موسوي با بيان اينكه« در يزد هم همين سوال را پرسيدند، ظاهرا سوالات اين دوستان همه جا ميچرخد» اظهارداشت:« بارها اين را از من پرسيدهاند، دليل طرح اين پرسشها اين است كه القا كنند من در شرايطي حساس استعفا كردهام و ممكن است باز هم اين كار را انجام دهم. اينها ميخواهند من وارد صحنه نشوم. من در سختترين دوران انقلاب افتخار خدمتگزاري داشتم و يك بار هم استعفا دادم. زماني به اين نتيجه رسيدم كه نميتوانم وظايف قانونيام را كامل انجام دهم و استعفا دادم، حضرت امام (ره) نيز موافقت نكردند و وقتي هم كه سر كار برگشتم، امام (ره) تا آخرين لحظه عمر مباركشان از دولت حمايت كردند.»
موسوي با طرح اين پرسش از دانشجوي سوال كنند كه« آيا اينكه بخشي از مسائل را بگوييد و بخشي ديگر را نگوييد از تقواي اسلامي دور نيست؟» ادامه داد:« كمي به نوشتههاي حضرت امام (ره) رجوع كنيد تا با انديشههاي ايشان بيشتر آشنا شويد.در يزد هم گفتند در دوران نخست وزيري من دردانشگاهها بين دختران و پسران ديوار كشيدهام! توضيح دادم يكي از گروهها آن زمان در يك دانشگاه اين كار را كرده بود كه امام (ره) هنگامي كه مطلع شدند به شدت برخورد كردند.اين مسائل را مطرح ميكنم تا به امام (ره) ظلم نشود، امامي كه شما مطرح ميكنيد شباهتي با آن امامي كه ميشناختيم و دوستدار انديشههايش بوديم، ندارد.»
ميرحسين موسوي همچنين درباره پلاكاردي كه روي آن نوشته شده بود« نخست وزيرامام يا هاشمي رفسنجاني؟» با بيان اينكه مفهوم اين جمله را متوجه نميشود،گفت: « افتخار داشتم كه امام (ره) از دولتم حمايت ميكردند، در آن دوران رييسجمهور وقت نخستوزير را به مجلس معرفي ميكردند و مجلس هم راي اعتماد ميداد، من هم فرزند امام (ره)، هم فرزند رييسجمهور و هم مجلس آن زمان هستم. درمورد آقاي هاشمي رفسنجاني هم من به ايشان احترام ميگذاشتم و ميگذارم.»
يكي از دانشجويان منتقد موسوي درادامه به برگزاري اين جلسه در زمان رحلت آيتالله بهجت معترض شد، موسوي پاسخ گفت:« آيتالله بهجت از علما و مراجع بزرگ تقليد بودند كه جا دارد ازايشان ياد كنيم. ولي بايد به اين نكته نيز اشاره كرد كه هركدام از اين ايام وسيلهاي براي رساندن آگاهي ميشوند. خود حضرت رسول اكرم (ص) هم در ايام حج و روز عرفه با اعزام اميرالمومنين به جمع مسلمانان به طرح مباحث آگاهي ساز و معرفتي ميپرداختند.شما نميتوانيد دانشجويان را متهم كنيد كه چرا در اين روز درباره سرنوشت خود بحث ميكنيد.»
نخست وزير دوران دفاع مقدس درادامه بسيج را در دوران دفاع مقدس مظهر عظمت و فداكاري دانست و تاكيد كرد كه بسيج براي حفظ منزلتش بايد فراتر از جناحها حركت كند و همانگونه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند، راي آنها آشكار نباشد و از كسي حمايت نكند.
ميرحسين موسوي در بخش ديگري از سخنانش از برخي سياستهاي اقتصادي دولت نهم مانند سياستهاي وارداتي و افزايش بيرويه نقدينگي و تورم انتقاد كرد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در سخناني همچنين تاكيد كرد كه اجزاي سياست خارجي بايد منظومهاي به هم پيوسته باشد و ادامه داد:« مشكل اين است كه سياست ثابت معطوف به منافع حياتي كشور درمنطقه نداريم و منافع خود را درهياهوها كه عمدتا مصرف داخلي دارند فراموش كردهايم.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر